Sanningen om hårfärger.

Nu tänkte jag ta lite tid och berätta lite om hur farliga hårfärger egentligen är, och det gäller inte bara hårfärger i matbutikerna utan även hos frisören.

De flesta innehåller farliga ämnen, så som PPD "p-phenylenediamine", PTD" Toluene-2,5 diamine", 4-Chloreresocinol, och M-aminopheonol. Det finns jätte många farliga, men dessa är några av de farligaste, och vad de gör vid hudkontakt är att de är extremt allergiframkallande. Blir du allergisk kommer du alltid vara allergisk mot det. Allergin bryter ut efter ca 1 till 2 dagar senare, man brukar svullna upp i hela ansiktet, man kan t.o.m dö, men det finns bara ett dödsfall hittills p.g.a hårfärgning.
(Dessa ämnen finns också i t.ex. schampo och styling, inte bara hårfärg, tänk på det)
Sen kan dessa ämnen också förändra era hormoner, och det värsta av allt, det kan förändra erat DNA! Därför är det så många frisörer som får missbildade barn.
Det är vanligt att frisörer (eller ni som är mycket i kontakt med hårfärg, gäller alltså inte bara frisörer) får barn med Downs Syndrom eller pojkar med missbildade könsorgan.
Det kan också försämra spermier hos män.

Danmark har kommit mycket långt med frisöryrket, de har redan 25 st Gröna salonger, en Grön salong menas att man endast får använda sig av produkter som inte innehåller något av dessa farliga ämnen. Så där vet man att man är säker.
I Sverige har vi bara 3!
Jag tycker att alla har rätt att veta detta, det är ju verkligen våran framtid, även om inte vi drabbas så hårt så kan det drabba våra barn!
Jag skulle vilja jobba på en Grön salong, dels för min egen skull och absolut för att värna om mina kunder, att inte utsätta dem för fara, jag tror att folk är villiga att betala lite mer, och då minska möjligheterna att få missbildade barn, allergier och cancer! För glöm inte att det är väldigt cancerframkallande också.

En frisör som har jobbat i 10 år har ungefär 70 % högre risk att få bröstcancer!

Jag vet just nu 2 färger som är helt utan dessa skadliga ämnen, det är Logana, ett tyskt märke, finns att köpa lite överallt på internet, och Goldwells Elumen.

Omröstningen Är du villig att betala lite mer för en hårfärgning utan alla giftiga ämnen? är en tjänst från fnul.se där du enkelt kan skapa omröstningar!



Kommentera gärna vad ni tänker efter att ni läst detta.



Kommentarer
Elin Gabriella

Åh herre GUD!! Hade ingen aning om detta... Vad bra att du tar upp ämnet!

2010-10-15 @ 14:50:10
URL: http://elingabriella.blogg.se/
Linda - En Vimsig Mamma

Mycket bra skrivet inlägg...och hoppas så många som möjligt får upp ögonen hur det verkligen ligger till!! Vill önska dig en toppen bra fredag också! kram

2010-10-15 @ 14:52:22
URL: http://holen666.blogg.se/
Jessika

Jag har hört att många frisörer inte jobbar mer än några år som just frisörer eftersom det är så stora risker med det. Man petar ju i kemikalierna varje dag.

Jag har gått natur och läst mycket om olika ämnen och hur de påverkar kroppen, egentligen är det ju helt galet att dessa ämnen är tillåtna i hårfärg! Speciellt eftersom många färgar håret ofta, vissa jag känner gör det några gånger i månaden för att färgen ska hålla sig.

Jag hoppas att många får sig en liten tankeställare av ditt inlägg och verkligen tänker efter på vad de gör. Jag är inte emot att folk färgar håret även om det säkert låter så, jag vill själv göra det, någon gång, men jag trivs med min hårfärg så... :)



Hoppas du har en bra dag :) kram

2010-10-15 @ 14:58:47
URL: http://f-freak.blogspot.com
Sanna

SV: Vi bor också i hus, flyttade in för snart 3år sen.

Jo tack, vi tänkte så också.

Bor billigare och friare :)

2010-10-15 @ 19:36:34
URL: http://sannis1987.blogg.se/
Anonym

de låter lite konstigt.. :O men ja kommer nog tänka på det där asså. färga håret så sällan de går. eller köra såna här jätte naturella toningar typ.. :P

2010-10-15 @ 21:27:16
URL: http://fckingcrazy.blogg.se/
elina

hej påre, fin blogg!

allt bra med dig? :)

kram

2010-10-15 @ 22:39:39
URL: http://wekmans.blogg.se/
sannalitens.blogg.se

Svar: Okej! :) Tränar du någonting? :)

2010-10-15 @ 22:49:59
URL: http://sannalitens.blogg.se/
liindblaads

jkag har faktiskt aldrig färgat mitt hår :O

2010-10-15 @ 23:03:26
URL: http://liindblaads.blogg.se/
Marcus

2010-10-15 @ 23:36:43
URL: http://y
Marcus

Intressant info..

2010-10-15 @ 23:37:00
URL: http://tokigamasen.blogg.se/
ღ Saara Saariioniitaa ღ Җ Noя∂aғяίkaη Җ

Vilken bra blogg :D

2010-10-15 @ 23:46:53
URL: http://sarasaariioniitaa.blogg.se/
Laila♥

hmm.. intressant

2010-10-16 @ 01:11:53
URL: http://lailaaziz.blogg.se/
XOXO, LANAH

Oj, nu försvann lusten helt att färga håret. Var fick du reda på allt detta ifrån?

2010-10-16 @ 01:47:58
URL: http://lanahs.se
simone

ja det finns så galet mycket som är farligt där ute nu, nya saker på listan som framkallar det ena och det andra. Jag orkar inte tänka på det, då får man ju leva rädd och försiktig hela tiden. Skulle aldrig orka det :)

2010-10-16 @ 10:08:14
URL: http://fattybom.se
MaryCaroline

Låter inte alls bra. Och min pojkvän är ju frisör, tror inte ens att han vet om detta. Han var "frisörlärling" i sitt hemland och där vet de inte mycket om sådant här. Och de på salongen han jobbat på här i Sverige har nog knappast upplyst honom heller. De håller både på med färgning, slingning och permanent varje dag. Å andra sidan orkar man ju inte heller gå omrking och tänka på såna här saker. Man får ju dagligen doser av rapporter om det ena och det andra som är farligt på det ena eller det andra sättet. Och sen en tid senare kommer rapporter som bevisar raka motsatsen eller som bevisar att olika premisser måste uppfyllas för att det ska vara farligt överhuvudtaget.

2010-10-19 @ 11:53:20
URL: http://marycaroline.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Kontakta mig!
Namn:
Epost:
Ämne:
Meddelande:










RSS 2.0