Dagens tips 1

För att få vacker hår behöver också hårbotten vara i rätt balans. Det får du med rätt kost, motion, god sömn och bra hårvård.

*Har du torr hårbotten?
Talgproduktionen är för låg och det vanliga fuktighetsbevarande skyddet saknas. Nu på sommaren kan du ha varit ute i solen och blivit bränd och flagar därför.
skötsel:
borsta igenom håret ordentligt innan du tvättar det, gärna så att flagorna ruggas upp från hårbotten. Använd ett schampo som är fuktighetsbevarande och massera hårbotten ordentligt. Då försvinner också flagorna och avsluta med en fuktighetsbevarande hårbotteninpackning var femte tvätt.

*Har du ofta kvar gamla rester av preparat?
Det kan sitta kvar rester från schampo, hårspray eller annan produkt. Detta kan irritera huden och göra att botten flagar. Du kan också vara allergisk mot schampot.
skötsel:
Tvätta håret noggrant en extra gång med ditt vanliga schampo. Sitter det fortfarande kvar kan du köpa schampon som är speciellt gjorda för att få bort mycket smuts, de heter Clarifying eller deep cleansing schampo. Undvik sedan stylingprodukter tills huden får återhämta sig.

*Om du har mjäll.
Blir det större ansamlingar av hudflagor är det troligtvis mjäll. De kan vara torra eller feta. Problemet kan uppstå av tex för starka schampon, dåliga kostvanor,, oro eller stress.
skötsel:
I dessa ansamlingar frodas bakterier som måste motarbetas med speciella mjällschampon. De kan antingen innehålla tjära eller zinkpyridition. De är ofta alkaliska, men det finns också mjällschampo som har ett pH-värde på 4,5-5,5, de är allra bäst! Alkaliska mjällschampo kan ilband göra så du får mjäll!
Får du inte bort mjället kan du ta kontakt med läkare.

*Psoriasis.
Detta är en annan typ av hudflagor. Man har istället en för snabb produktion av hudceller som orsakas av överflöd av torra hudflagor. De sitter oftast vid ansatserna fram eller i nacken.
skötsel:
Det finns speciella medel för psoriasis, men man kan också använda mjällschampo. Prova på, annars gå till läkare.




Glöm inte att fråga vad ni än undrar över angående hårvård, så lovar jag er svar!



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Kontakta mig!
Namn:
Epost:
Ämne:
Meddelande:










RSS 2.0