H&M


Har beställt dessa 3 plagg från H&M, kjolen kosta 98:-, shortsen 79,50:- och armbandet 69,50:-
Kjolen tror jag blir snygg om man har den långt upp, vid midjan eller under brösten:)

Sheer cover

Beställde Sheer Cover idag, det låter ju för bra och nu måste jag testa det för att se om det verkligen är så bra, tvivlar lite men vi får se:) Leveranstiden var mellan 10-15 dagar tror jag så jag hör av mig om detta inom 3 veckor.

Loreals sublime bronze


Har provat denna, det är 2 servetter i en förpackning, räcker till hela kroppen, kostar ca 35:-
På förpackningen står det att man ska använda servetterna tills man får den färg man önskar, och sedan ska man använda det 2-3 ggr i veckan för att bevara färgen. Men det rekommenderar inte jag, om man inte vill vara skitmörk/orange. Jag provade förra veckan, och färgen blev jätte fin, men efter första gången så tyckte jag att det blev mörkt, så inte tänker jag använda det fler än 1 gång i veckan inte. Det svåra var händerna, den ena handen blev mörkare än den andra, för att jag började massera in på min vänstra arm och hand före min högra^^ Så ta händerna sist, efter att ni tvättat händerna. Färgen håller i sig ungefär en vecka. Den luktar väldigt mycket brun-utan-sol så en dusch är rekommenderad efter kanske 6 timmar, så man vet att färgen verkligen sitter kvar.

Dagens tips


Jag tror inte det finns nån undersökning på det här tipset, men jag antar att det borde funka lite;) Och jag ska börja med det.
Äldre kvinnor som hatar sina rynkor köper ju antirynkkrämer för att de hoppas att det ska ta bort rynkorna. Men dessa krämer tar inte bort rynkor, dem förebygger rynkorna, så om jag börjar använda rynkkrämer innan rynkorna har kommit så borde det ju förebygga lite;) Det ska jag köra på, tihi.

Heated eyelash curler

Köpte en värme ögonfransböjare här, den kostar bara 79:- och funkar suveränt, jag brukar annars bli tvungen att böja fransarna efter jag lagt på mascara, för annars är det som att mascararn tynger ner fransarna, men med denna kan man använda på fransarna när de är färdigmålade, det sliter inget och finns ingen risk för att fransarna går av.

Här är en bild där jag använt fransböjaren.

slingor


Gjorde ju slingor igår kväll, det syns jätte dåligt på kameran för blixten tar typ bort det mesta, men det är inte bara blekt nu utan har lite värme i sig, och ser mer naturligt ut när det skiftar lite. känns som lite mer beigeblont. Jag är nöjd:)

bilderna från i förrgår


Bilderna som jag inte kunde ladda upp, bild 1 har ja färg i botten, bild två är det ursköljt.

Färgat botten

Har inte kunnat uppdatera så bra nu sist, sov hos mamma freda till lörda, jag skulle hjälpa henne att packa upp lite flyttsaker men vi satt och prata till kl 12 på natten iställe, och så skulle hon upp vid 6 och jobba så vi hann inte med så mycket mer.

Idag har jag färgat botten, om ni är intresserade så har jag blandat 11.00, 11.10, 11.0S och violett färgpigment med 12 % väteperoxid, ni kanske inte fattar nåt men det är så jag får min färg:D tihi.

Jag skulle lägga in bilder men datorn är för seg, kommer vara det tills nästa månad, så det kommer inte hända mycke här inte förrän då:(

Imorgon på jobbet kanske jag ska göra caramellslingor i håret, det är färg 9.23, hoppas det blir bra:)

Hjälp mig välja

Nu måste alla ni som läser kommentera! Det är en order^^
Jag har nämligen en smakfråga till er, efter att jag tagit ut mitt löshår så är det dags för klipp klipp, vilket jag vill eller inte, det är så slitet. Vilken av dessa tre frisyrer tycker ni att jag ska välja, jag har typ haft alla tre förut men jag har beslutsångest och måste få lite smakråd.
Bild 1Bild 2---->

Bild 3

Dagens tips


Om håret blivit grönt av vattnet som kommer från era duschar, beror det på kopparsalter som finns i rören. Det gröna syns bäst på blonda hår men även på mörka. För att få bort det gröna, blanda ca 2 matskedar askorbinsyra i ett stort glas med vatten, (askorbinsyra finns vid kryddavdelningen i affären) tvätta håret eller blöt bara håret, och häll över vattnet med askorbinsyran över håret, detta ska dra ur kopparsalterna.

Cliniques mineral foundation

Älskar verkligen Cliniques mineral foundation, det syns inte att man har smink på sig och ändå får man perfekt hy. Tyvärr så är priset inte så bra, tror dem ligger på omkring 220 :- men det är det nästan värt:) Passar perfekt till sommaren då jag tycker det är snyggare att vara lite sommarfräsch och inte för mejkad.

Läcker frisyr


Sjukt läcker frisyr, vill ha!
Så många har satt i löshår nu, så nu vill jag vända på smeten igen och börja ha kort hår igen, det känns som att det snart kommer vara inne igen, och det är ju alltid kul att börja med något före alla andra... de svepande luggarna är också så läckra och romantiska, ska klippa en sån på mig nu tror ja:)

Dagens tips


Taaz kan ni prova och se vilka frisyrer ni passar i. Samt göra egna makeover på er själva.

stentvättade jeans

I år så är de stentvättade jeansen inne, och jag tycker dem är läckra. Här kan ni beställa dessa snygga byxor.
Dem kostar 499:-

Dagens tips


När ni är utomlands, och badar och göttar er på stranden, ta i inpackning i hela håret, sätt upp det i en knut eller låt det va om ni har kort och skölj ur det när ni kommer tillbaka till hotellet, så håller det sig fräscht och slits inte alls lika mycket. det blir som ett skydd för både solen och saltvattnet.

Tråk tråk

Idag har jag och Tobbe hjälpt min mamma att flytta till en lägenhet, mer än så har inte hänt.
Och igår spöade jag Tobbe i ishockey med 6-0, hihi^^

Nu efter mellandagsrea och alla hysteri kring jul så ligger min köpglädje lite lågt, och jag strävar inte direkt efter något... svårt att skriva om några bra köp just nu:S Men det brukar inte dröja förrän det kommer tillbaka;)

Hoppas ni har en bra fortsatt lördagskväll.

Mellanmål kanske?

Igår kväll spydde typ min matlust på smörgåsar, jag är så trött på dem så det är inte sant. Och inget fanns det hemma direkt. Så jag gjorde min underbara grönpepparsås och broccoli att doppa i. Det kan man lätt äta som ett litet mellan mål, eller istället för godis eller som en lätt kvällsmat:)
Såsen:
Ta 2 dl grädde och 1 eller 2 dl vatten och värm upp lite i stekpannan. Häll i 1½ matsked kalvfond, krydda med malen grönpeppar, eller den pepparn som du tycker bäst om. Smaka av så det inte blir för starkt. Och red av mig Maizena redning, den för bruna såser, jag kanske tar ungeför 1 till 2 matskedar, pröva er fram, det ska bli tjockt men inte för tjockt;) och få färg med lite colorit soja. och doppa sen med broccoli, asgott:)

Knappt några kunder

idag har jag jobbat 9 till 18, och jag har bara haft 5 kunder på hela dagen, så det har varit en lång och trög dag. Folk märker väl nu hur mycket jul och nyår har kostat, hihi. Men imorgon är jag nästan fullbokad.

Jag och Tobbe planerar för att resa till Thailand i en månad, men vet inte vilken månad vi ska åka i ännu, November eller nästa januari, det är ju bra långt kvar, men jag måste ha nåt att se fram emot för att stå ut med livet^^ nej det gör jag ändå men det är alltid kul att ha ett mål. Så i sommar blir det nog bara 2 veckor semester för min del, hur ska jag klara av det? Nåja, det får gå...

Mina frisyrer

Här kommer bilder på alla frisyrer jag har haft under ca 3 år.


Vad tycker ni, har ni några åsikter? Har håret förbättrats eller försämrats under åren? hihi. Kommentera gärna.

Dagens tips


Nu kommer jag dela med er ett av mina bästa knep! Jag har gjort det på så många klänningar, och det förändrar dem verkligen!
Jag är inte så förtjust i löst hängande långa klänningar, så på nästan alla sådana jag har brukar jag dra i resårband runt klänningens slut. (så dålig på att förklara)
Längst ner på klänningen har dem ju vikt upp kanten och sytt ihop så att det inte ska fransa sig, där blir det alltid en ficka, klipp upp ett hål på insidan av klänningen så att det inte syns sen när man väl har den på sig. Ta ett resårband och mät det runt era lår där ni vill att klänningen ska sitta, spänn åt lite så att det inte finns möjlighet för resåret att hasa ner från benen. Gör en knut i ena änden, större än hålet ni klippt i klänningen. Trä på en stor säkerhetsnål (den största ni har) på andra sidan resåret, stäng säkerhetsnålen och för in den änden först genom hålet i klänningen, trä den hela vägen runt klänningen tills den kommer ut på andra sidan och ut genom samma hål som ni stoppat in den i. Knut ihop resårbandet och så är det klart. det blir mer som en ballongklänning, kan visa er resultatet här:

Den här klänningen hängde förr neranför knäna.
Jag hoppas verkligen ni förstår vad jag menar, har så otroligt svårt att förklara, så svårt att hitta rätt ord. hehe
Detta tar för mig ungefär 10 minuter att göra.

Ett av de första

Jag följer Projekt Runway varje söndag kl 19 på Tv3, det är ett av mina favoritprogram, och det kliar i fingrarna efter varje avsnitt. Gud vad jag drömmer om att få designa egna kläder... Och snart får jag min provdocka, kan knappt bärga mig! Och idag tittade jag på filmen "Coco Chanel", den var bra tyckte jag, känns som att det var lite lättare att lyckas inom mode på den tiden, då inte ALLT redan fanns. hihi. På tal om att sy egna kläder, så har jag ju faktiskt gjort något plagg, men jag har ju inte visat er det ännu. Här kommer en klänning jag gjorde för längesen, det är två olika tyger och inte tyget som är randigt. Men jag har aldrig använt klänningen och kommer aldrig göra det heller, det ser för mycket ut som en geting, tihi. Och sen så är den inte snygg heller, men den är ändå gjord av mig och det kanske kan vara kul för er att ta del i min resa. När jag väl får min provdocka så kommer jag visa er vartenda plagg jag syr:)

Och här är en bikini jag sydde, mest för skoj, heller aldrig använd och kommer aldrig våga använda den heller :S tihi

Och den här klänningen sydde jag och hade på midsommar, den är faktiskt sydd efter ett mönster och inte designad av mig.

Dagens tips


Jag tycker det är helt inne med vita eller champagnefärgade naglar, asläckert!

Vibrerande mineralfoundation


Ni har väl säkert provat de vibrerande mascarorna som säljs, nu lanserar Lancôme "Ôscillation Powerfoundation", det är en vibrerande mineralfountation! Den ska hålla upp till 14 timmar, det kanske den gör, jag tycker alla foundations håller i flera timmar, om man inte är och kladdar och kliar i ansiktet vill säga! Och att den vibrerar tror jag inte hjälper ett dugg! Det är nog samma som att massera in sin foundation i cirkelrörelser, men alla vill ju alltid komma med något helt nytt på marknaden, men denna produkt kan inte lura mig iallafall. Sen kanske den sitter jätte bra, det är ju en mineralfoundation och jag gillar verkligen mineralprodukter.
(Produkten finns inte i Sverige ännu)

Forskare varnar för att färga håret

Var och varannan människa färgar håret, men få är medvetna om att så gott som alla hårfärger innehåller ämnen som kan leda till kontaktallergi.

”Fick uppsöka akuten”

I studien som gjorts vid Karolinska institutet har man undersökt 122 hårfärger och 120 av dem innehöll de starkt allergiframkallande ämnena.
- Man kan få rodnad, klåda, svullnad, blåsor och fjällning som håller på i flera dagar. I enstaka fall har folk blivit så sjuka att de har blivit tvungna att uppsöka akuten för hela ansiktet blivit rött och igensvullet, säger Carola Lidén till Nyhetskanalen.se.

Exponering ökar risken

Kontaktallergi är när kroppen provocerats och blivit känslig mot direktkontakt av ett visst ämne, till exempel nickelallergi.
- Ju fler gånger man exponeras desto större är risken att man blir allergisk. Det är inte som med astma och hösnuva, där man kan identifiera riskgrupper, säger Carola Lidén.

Får varningstriangel

EU har beslutat att alla hårfärgningsprodukter som innehåller ämnena ska märkas med varningstriangel. Forskarna vill att ämnena förbjuds, något som EU-kommissionen håller på att undersöka just nu. Till dess varnar forskarna:
- Ämnena är extremt allergiframkallande och det går inte att färga håret utan att huden kommer i kontakt med medlet. Vill man vara säker ska man inte färga håret, säger Carola Lidén.

”Hårfärg – ett undantag”

Utvecklar man kontaktallergi får man dras med den resten av livet.
Även vissa konserveringsmedel är starkt allergiframkallande, men dessa är strikt reglerade eller förbjudna inom EU.
- Men hårfärg är ett undantag. Jag kan inte förstå att ämnena är tillåtna när de innebär så stora risker för konsumenterna, säger Carola Lidén.

Inga alternativ?

Tillverkarna säger att det i dag inte finns några alternativ till de allergiframkallande ämnena i hårfärgerna och att de är säkra så länge man följer bruksanvisningen.

_____________________________________________________________________

I studien som gjorts vid Karolinska institutet undersöktes så kallad permanent hårfärg, men enligt Carola Lidén kan samma ämnen ingå i toning och blekning. Men de produkterna ingick inte i studien.

Det finns ingen statistik över hur många personer som blivit allergiska mot hårfärg i Sverige, men man tror att det rör sig om någon procent av befolkningen.

De allergiframkallande ämnena går under ett flertal komplicerade namn, till exempel parafenylendiamin. Ämnena måste innehållsdeklareras, men då det finns så många olika ämnen är det svårt för konsumenterna att hålla reda på dem, menar Carola Lidén.

Nyårsoutfiten

Glömde lägga upp en bild på min nyårsoutfit, blev inte dem som jag planerade, jag hade den först men kunde i röra mig i skjorta, hihi, så jag bytte. Här är den

Lexi


Måste slänga in en bild på min älskade Lexi, du är en helt underbar hund, även om du har dina brister som alla andra. Visst är det en hel skön bild, den visar verkligen en del av hennes personlighet - skum och wierd men ändå så söt å gö:)

Dagens tips


"Original silicea kapslar ger tjockare hår, starkare naglar och gör huden fast, len och elastisk. En kapsel Original silicea motsvarar 1 matsked Orginal silicea Kiselgel, en av världens mest sålda kiselprodukter med miljontals användare varje dag. En del av kislet överförs via blodet till bindväven, slemhinnor, hår, hud och naglar."
Jag har ätit detta i en månad nu, kan inte säga at jag märkt något nu men det tar några månader innan det syns. Men känner folk som äter det som säger att det verkligen funkar. Kostar ca 169:- i månaden, inga pengar alls tycker ja:)

Långt hår

Äntligen sitter löshåret i igen, denna gång blev det bara 60 slingor i håret, sist hade jag 80 st, men då hade jag köpt billigare hår, och det satt inte så bra och var mindre mängd i varje slinga, nu köpte jag från Moduline, det är Shangrá hår, jätte bra kvalité och tjocka fina slingor, där kostar dem ca 15 kr per slinga exkl moms för 35 cm långt hår. Som tur är slipper jag betala momsen så det blev inte så farligt tycker jag prismässigt. Här är en bild.

Förhoppningsvis sitter det i ca 3-4 månader.

dålig uppdatering

Nu känns det som att det var ett tag sen jag skrev, jag har lite svårt att få tid till det känner jag, och ork ibland.

Nyår blev bra tycker jag, hade ju fest hemma hos mig och Tobbe, var väl mellan 10 till 20 personer här, några grannar kom över till och med, alltid kul att lära känna dem. Och så blev det fyrverkerier för över 1000 kr :S hann dock inte se allt, hehe.

I onsdags handlade jag tre par skor på Skopunkten, suverän affärsidé, me like! Här kommer bilder på dem.
dessa var det rea på, och kostade 199:-
dessa kostade 599:-, det går att vika upp kanten längst upp så blir dem extra höga-och varma:)
och finskorna för 349:- tror jag de kostade.

Kontakta mig!
Namn:
Epost:
Ämne:
Meddelande:










RSS 2.0