rolig kväll

Är ju i göteborg nu. Vi festade igår och gick ut på trädgården, det va bra drag där, dock inte den bästa musiken men. Så nu ska vi gå ut och käka lite

Dagens tips 5

Borsta håret med en svinborste! Då för du med de oljor som hårbotten producerar ut på hårstrået och det blir som ett skydd.


Dagens fråga 5

Fortsättning på en fråga:

Men nu har jag funderat på det du skrev om att klippa av det, så att allt det slitna klipps bort, men då jag inte vill ha kort hår så funderade jag på extensions...
Hur många slingor (o.5 g) går det åt (jag har riktigt tunt håt) och hur länge håller det sig ungefär fint? Och är det nåt speciellt man ska tänka på med extensions? Speciellt shampoo mm...SVAR:
Om du har tunt hår så behöver du ju inte så många slingor, då räcker det säkert med 60-80 slingor. När man köper slingorna brukar de ligga i 10, 25, eller 100 pack, vad de väger är olika beroende på hur mycket hår det är på varje slinga, men ta de slingorna som väger mer, för då får man ju mer hår;) du får jämföra lite.
Det som är med extensions är att man måste kunna sköta håret, då kan man ha håret i flera månader.
Vad man ska göra:
*Sov alltid i uppsatt
*Kamma håret noga innan tvättning
*Gnugga inte schampo/balsam/inpackning i botten på fästena, gnugga inte heller i schampot på längderna utan massera försiktigt så det inte blir tovigt.
*Sov aldrig med blött hår
*Låt det självtorka helst
*Se till så det inte blir några tovor vid fästena genom att reda ut det lite då och då.

Löshår kan bli lite tovigt tills man plattar det jätte noga, då blir det mjukt och fint. Som jag som har löshår, jag kan inte gå med det utan att jag plattat det. Det blir ju lite vågigt efter duschen, och vill jag ha vågigt så MÅSTE jag platta det först, och sedan göra vågor, för annars trasslar det ihop sig direkt.

Vad gäller schampo finns det speciella schampon för löshår, men jag tror mest det är för att löshårsförsäljarna ska tjäna pengar på annat också. Det går bra med annat schampo också, bara man är försiktig när man tvättar håret.

Dagens produkt 5

Vavoom Smooth Me Smoothing Gel !
Det är en gel som slätar ut lockigt, krusigt och vågigt hår utan att tunga ner det. Och ger samtidigt fyllighet och lyft!


*Hur använder man det?
Applicera i handdukstorkat hår och sen är det bara att styla som man brukar göra.

*Vart finns det att köpa och vad kostar det?
Finns att köpa HÄR!! för 159:-

Dagens fakta 5

Med ett alkaliskt schampo så kan det rugga upp ytan på håret, och håret bli då torrt, trassligt och statiskt!
Så använd ett schampo som har pHvärde på 4,5.5,5.

Dagens frisyr 5

Ännu en snygg kort frisyr!
A medium blonde straight coloured updo quiff hairstyle by Zappas

*Hur man förklarar för frisören:
Kort runt om, alltså på sidorna och i nacken, och att det ska öka mycket fram mot luggen, så mycket att det nästan blir lite undercut känsla när allt ligger ner.
Luggen kan man kalla för rn Rocka Billy lugg.

*Hur man fönar:
Ha någon stadga i botten uppe på hjässan, t.ex. saltvattenspray är bra.
Sidorna och nacken är bara att föna tills det blir torrt.
Där uppe fönar man så att allt möts i mitten av hjässan, som när man gär en tuppkam ungefär. Och sen kan man föna luggen bakåt. För en del behövs det inget mer, men om man inte får till luggen kan man lägga den på stora spolar bakåt bort från ansiktet.

*Hur man stylar:
Toupera i luggen, och kamma det bakåt, ta eventuellt lite vax och dra lite på sidorna och i nacken. Avsluta med spray.

Dagens tips 4

Om du ska duscha kroppen, men håret är nyduschat, och du vill få lite fall i håret men saknar tid, eller ännu bättre... vill vara skonsam mot håret!
Sätt upp håret i en knut högt uppe på huvudet, och vira runt håret runt stodden. Ha den på under tiden du duschar, så kommer ångorna från duschen att forma håret, och när du torkat dig, satt på dig kläderna, ja då är det bara att släppa ner håret och du har fått fint fall på det:)
Vill du ha vågor? Gör flätor istället.

Dagens fråga 4

Hej, jag undrar vad man kan göra åt för tjockt hår?
Jag har hatat mitt hår hela livet. De är så jävla tjockt att det blir typ som en "hjälm" runt mitt huvud, lägger sig inte på något sätt osv.
Dessutom är de krulligt, växer inte alls (jag har aldrig klippt det, utom ett par gånger topparna), och jag är så fucking trött på dem!
Jag har inte kunnat ha mitt hår löst på 10-12 år annat än i duschen, alltså ingen har sätt mitt hår.
Jag har aldrig kunnat använda tex mössa på vintern osv.
Jag kan inte platta det heller, för det tar 4-5 timmar tom för en frisör.
Jag brukar använda billiga, dåliga shampooer för mitt hår, för jag kan inte ta risken att de blir ännu tjockare än de redan är.
Mitt självförtroende är helt i bottnet på grund av mitt hår, det här är för jävligt!

SVAR:
Det är synd att du hatar ditt egna hår! Du kanske skulle klippa någon jätte tuff och snygg kort frisyr, då kan mn också tunna ur det jätte mycket utan att det ser dumt ut. Det går att tunna ut jätte mycket när man har längd på håret också, men efter några urtunningar så blir längderna för tunna istället och det blir för tjockt i botten.
En annan snygg frisyr, om du är modig noh;) är att ha en undercut, det vet jag några som har för tjockt hår har.

A short black straight spikey choppy coloured hairstyle by Revlon Professional
A medium blonde curly spikey coloured hairstyle by Mark Leeson

Dagens produkt 4

Biosilk Silk Therapy och schampo och balsam, alla 3 i en förpackning!
Lite fakta om silke:
*skyddar mot värme
*binder och reparerar
*ger fyllighet och volym
*förbättrar elasticiteten
*ger glans
*skyddar mot kyla, fukt och UV-strålar

 - Farouk Biosilk Silk Therapy 50ml

*Hur man använder det:
Biosilk Silk Therapy kan du använda i både torrt eller blött hår, ta ungefär 2 droppar och fördela i handen, dra sedan ut det i längderna. Detta ska man inte ha i botten, kan bli fett då.

*Vart kan man köpa det och vad kostar det?
Köp det HÄR!! för endast 148:- (ord-pris 164:-)

Dagens fakta 4

När ni ska göra en inpackning, använd inte balsam efter schamponeringen!
Balsamet kan lägga sig som en hinna på hårstrået och förhindrar då inpackningens verkan.

Dagens frisyr 4

Visst är det fint med lite rockigt hår ibland!

A long brown wavy coloured hairstyle by Zappas

*Hur förklarar man till frisören?
Denna frisyr handlar mer om stylingen, så man kan göra denna i olika klippningar, men just på bilden så är det ett vanligt långt hår med uppklippt.

*Hur man fönar:
Låt det självtorka, och eventuellt lägg håret på stora spolar på hjässan för att få volym.

*Hur man stylar:
Börja i nacken, dela och sätt upp det översta håret. Toupera hårt i botten och locka sedan håret antingen med en plattång eller en locktång. Sen tar du ner lite hår igen och gör samma sak tills du gjort det i hela håret.
Ruffsa till håret och kamma ur touperingen där det behövs för att det inte ska synas. Spraya med hårspray och krama i håret samtidigt.
Sen kan man toupera med fingrarna lite då och då för att hålla det "fluffiga" kvar i håret.

Svar på en kommentar

Fick en kommentar från en annan ung frisör, där hon skrev att hon såg att jag gjorde "kopiera-klistra in-inlägg" och att hon menade att hon själv skriver sina inlägg.
Tog faktiskt lite illa vid av det, om du bara visste hur mycket tid jag lägger ner på att skriva allt som jag gjort denna hårvårdsvecka! Det enda jag har kopierat är receptet på en inpackning, skulle jag skriva av eller vadå? Ett recept är ett recept och de ska följas, därför lät jag kopiera det.
Det andra är om jag kopierar någon information om nån produkt, men det är ju mest till nytta för försäljaren, och ska jag skriva av det också kanske? Hitta på lite egna saker??
Nej, blev inte glad av den kommentaren, jag gör typ inget annat efter jobbet än att sitta vid datorn och skriva alla dessa inlägg som ni ska få ta del av!

Hon kanske bara blev avundsjuk på min fina frisörblogg;)

Dagens tips 3

Det är mycket bättre för håret att sova på satin eller satin!
Det sliter mindre på håret eftersom det inte nöts lika mycket om du gnuggar huvudet mot kudden som om du har en kudde med bomulltyg på.

Dagens produkt 3

Torrschampo är ett jätte bra alternativ om man har tunnt eller får lätt fett hår.
Det är inte bra att tvätta håret för ofta, så då är det ett bra alternativ med torrschampo.
Man får dessutom jätte mycket volym!

 - TONI & GUY Refreshing dry shampoo

*Hur använder man den?
Skaka flaskan, spraya i hårbotten från ca 30 cm avstånd i torrt hår. Gnugga lite som om du schamponerade håret, eventuellt torka av lite med en handduk om du fått i lite för mycket.

*Vart kan man köpa den och vad kostar den?
Finns att köpa HÄR!! och kostar 120:-

Dagens fakta 3

Låt håret nästan självtorka innan ni fönar det, det sliter bara onödigt och tar onödig tid att börja föna direkt ur duschen.
Och tänk på att håret formas vid varm luft, och fixeras vid kall luft!
Så fönar ni och försöker forma håret, avsluta med kalluft.
Lägger ni håret på värmespolar, låt de svalna innan ni tar ut dem.
Lockar ni med en locktång, lägg upp locken igen och sätt fast den med ett spänne eller en nål och låt det svalna i kanske 10 minuter så får ni lockar som håller längre!

Dagens frisyr 3

Jag älskar korta frisyrer, de är så himla läckra, och vad sägs om denna?

A short red straight spikey shaved sides coloured hairstyle by L’anza

* Hur man förklarar till frisören:
Säg att du vill ha kort i nacken, lite kvar över öronen som man kan dra bakom örat om man vill. Spara så man har kvar en lång polisong, och att håret ökar från hjässan fram till luggen, och att man klipper det lite toppigt på hjässan.

*Hur man fönar:
Använd saltvattenspray i blött hår, spraya det i hela håret. Saltvattenspray är jätte bra till korta hår, håret blir lite strävt som när man badat i havet och är jätte lätt att styla.
När du fönar så föna åt alla håll, ta en borste och borsta samtidigt som du fönar och kamma åt alla håll, åt höger, vänster, bak, fram och börja om. Då kan du sen forma håret hur du vill utan att det ligger konstigt.

*Hur man stylar:
Använd ett matt vax, fördela i hela händerna, ta inte för mycket! Hellre för lite! Massera i hela håret och hårbotten för att få vaxet jämnt fördelat och styla det sedan som du vill ha det.
Avsluta med lite spray.

Dagens fråga 2

Jag undrar om du har nåt bra tips för mitt hår... Det är ganska så slitet efter alla blonderingar och delar sig längst nere i topparna och går av, men även när jag klipper mig så är det likadant dagen efter igen... Jag vill ha kvar mitt långa hår, har du nåt tips på vad jag kan göra utan att få klippa av mig allt hår?

SVAR:
Det är ju så att det som är slitet är slitet, vet inte hur du blonderar håret men blondera bara i botten i fortsättningen och inte i längderna! Känns det för guldigt i topparna använd silverschampo istället.
Jag råder dig att klippa av det som verkligen behövs, för ett strå som är klyvet, delar sig det strået så blir det ju slitet längre upp, och det slitna "kryper" uppåt.
Var sedan rädd om längderna, kamma helst inte håret när det är blött, undvik att föna och platta, och använd bra produkter!
Gör inpackningar med protein.
Denna produkt tror jag skulle vara bra i ditt hår:

 - Goldwell Kerasilk Anti-Frizz Serum

Goldwell Kerasilk Anti-Frizz Serum
Lugnar ner bångstyriga och spretiga hårstrån
och ger ett slätt och silkeslent hår som är lätt
att kamma. Sluter hårstrået så att frissighet
och kluvna toppar försvinner. Tar bort flygiga
och frissiga hårstrån, utan att tynga ner.
Innehåller lipider och silkesproteiner som
återfuktar och reparerar skadat hår.
Kostar 119:-


Har fått in en ganska likadan fråga som kan svaras på samma sätt:
Du har inga bra tips för dött och slitet hår?
Mitt hår spretar åt alla olika håll och de ser ut som ett skatbo. Tips?

Läs ovan:)

Dagens tips 2

Avokado är jätte bra för håret! Speciell för torrt hår.
Man kan antingen mosa avokado och ha i håret, eller göra en inpackning, här är ett recept:

  • 1/2 avokado.
  • 1/2 banan.
  • 1 msk olivolja.

Massera in ordentligt och låt verka 30 minuter innan du tvättar ut det. 

Dagens produkt 2

Maria Nilas Power Powder älskar jag!
Det är precis samma som OSIS men den är lättare att applicera.

 - Maria Nila Power Powder

*Hur använder man den?
Tippa den lite framåt så det ramlar ner puder i pipen, tyck sen lite löst så att det blåser ut lite luft genom pipen, då kommer också som ett dammoln om man gör rätt. Lyft på håret och "puffa" i botten bara. Så är det klart!

*Vart kan man köpa den och vad kostar den?
Den finns att köpa HÄR!!
Kostar runt 140:-

Dagens fakta 2

Ett kemiskt behandlat hår, ett hår som alltså blivit blekt, färgat, eller permanentat har blivit skadat. Håret kan då sakna både fukt och proteiner. Det gäller också för hår som blivit skadat genom t.ex. föning eller uppsättning.
Om håret känns torrt och livlöst men är ändå mjukt så behöver håret extra proteiner. Håret kan fortfarande ha mycket fukt kvar och det gör att håret fortfarande känns mjukt.
Om inte håret har proteiner så blir det livlöst.
Så gör flera proteininpackningar på varandra och utan att skölja håret, så kan man återställa balansen ganska snabbt i håret. Fortsätt sedan med proteininpackningar med jämna mellanrum.

Så ofta är det inte fukt som saknas, utan proteiner!
Använd gärna leavein produkter med proteiner.

t.ex. denna produkt:
Farouk CHI Keratin Mist Leave-In Treatment
Finns att köpa HÄR!! för 171 :- (ord.pris 201:-)

Dagens frisyr 2

Ett rakt hår blir så mycket finare med lite fall i, eller dessa lockar, så fint och passar både till vardag och fest.

A long brown straight coloured hairstyle by Jean Louis David 

*Hur man förklarar för frisören:
Du vill ha långa längder, och uppklippt men inte för mycket så att det blir för tunnt nertill. Och luggen ska vara sned och inklippt i håret.

*Hur man fönar:
Egentligen behöver man inte föna denna frisyr, låt det självtorka, och om ni vill ha volym så använd en stor rundborste som blåser värme eller om ni brukar göra på nåt annat sätt. Eller efter det torkat använd Björn Axéns volymaster, eller lägg på spolar, ja vad ni tycker är lättast att få volym på.
Pro Hairstyler SuperVolumaster
*Hur man stylar:
Använd värmeskydd! Jag älskar Farouks Biosilk, den både återfuktar, ger näring och skyddar.
Gör lockar antingen med plattång eller med en locktång. Gör så att lockarna går bort från ansiktet.
Med en plattång tar du fram en pasé med hår, sätter plattången långt in på pasén, och vrider ett varv och drar sedan sakta igenom håret, då får man jätte fina lockar!
Spraya håret med lite hårspray, och dra eventuellt igenom håret med fingrarna.

RÖSTA PÅ FINALISTERNA!!

Nu är tävlingen igång!
11 anmälde sig så då får alla vara med:)
Priset är Maria Nilas Power Powder värde 149:-
 - Maria Nila Power Powder
REGLERNA!

*Tävlingen avslutas på fredag den 30/7 kl 24.00, vinnaren utses på lördagen.
*Ett IP-nummer får bara rösta en gång på samma finalist, men får rösta på flera olika. Jag kollar IP-numren när jag räknar rösterna!
*Finalisterna får rösta men inte på sig själva!
*Skriv bara siffran eller namnet på finalisten i kommentaren.
*Röster räknas endast i detta inlägg!

Lycka till!

Finalisterna:

1. Ylva
2. Majda
3. Sandra
4. Emeli
5. Erica
6. Sandra Wargis
7. Felle
8. Jennifer
9. Millah
10. Jonna
11. Sophia

Dagens fakta 1

Man tappar ca 100 hårstrån per dag. Det tillkommer lika många så det blir ett naturligt byte och det är så håret håller sig fräscht och friskt.
Hårstråna har en livslängd, som kan variera, det vanligaste är ungefär 6 år. Så då kanske man bara kan få ungefär 60 cm långt hår, eftersom hår växer vanligtvis 1 dm per år.
Men vissa kanske bara har 3 år som livslängd på sina strån, och då blir inte håret längre än 30 cm, så vissa kan inte få långt hår.


Glöm inte att fråga vad ni än undrar över angående hårvård, så lovar jag er svar!

Dagens fråga 1

har haft problem med mitt hår att det jättelätt blir slitet har så tunna fina hårstrån. finns det typ nåt medel som man kan förtjocka håret med eller några "piller" som gör att det verkar tjockare och växer snabbare?

SVAR:
När man har tunna fina strån så gäller det att man är mer försiktig med håret, om du kan, undvik att använda värme på håret, såsom föna, platta m.m. Att sätta upp håret sliter också, använd hellre någon klämma.
Man kan äta tillskott, ett som jag tycker funkar bra är Silicea, finns i gel eller kapslar. Hår, hud och naglar blir mycket bättre. Håret kan till och med bli 13% tjockare lovar de. Kom ihåg att det kan ta 3 månader innan man börjar märka någon skillnad.


Genom att massera hårbotten varje dag ökar man blodcirkulationen i hårbotten och detta sägs få håret växa lite fortare, dock har jag aldrig testat om det funkar. Men teoretiskt låter det som att gör skulle kunna göra det.

Glöm inte att fråga vad ni än undrar över angående hårvård, så lovar jag er svar!

Dagens produkt 1

En spraymousse!


*Hur man använder den:
Den går att använda i både torrt och blött hår.
Den är suverän att föna i!
Spraya bara i botten för att få volym, och föna sedan. Busenkelt!
Även om du har torrt hår kan du spraya i botten, och sedan använda en extra stor rundborste (med värme) så får du kanonvolym!

*Var finns den att köpa? Vad kostar den?

Köp den HÄR!
kostar 139:-


Glöm inte att fråga vad ni än undrar över angående hårvård, så lovar jag er svar!

Dagens tips 1

För att få vacker hår behöver också hårbotten vara i rätt balans. Det får du med rätt kost, motion, god sömn och bra hårvård.

*Har du torr hårbotten?
Talgproduktionen är för låg och det vanliga fuktighetsbevarande skyddet saknas. Nu på sommaren kan du ha varit ute i solen och blivit bränd och flagar därför.
skötsel:
borsta igenom håret ordentligt innan du tvättar det, gärna så att flagorna ruggas upp från hårbotten. Använd ett schampo som är fuktighetsbevarande och massera hårbotten ordentligt. Då försvinner också flagorna och avsluta med en fuktighetsbevarande hårbotteninpackning var femte tvätt.

*Har du ofta kvar gamla rester av preparat?
Det kan sitta kvar rester från schampo, hårspray eller annan produkt. Detta kan irritera huden och göra att botten flagar. Du kan också vara allergisk mot schampot.
skötsel:
Tvätta håret noggrant en extra gång med ditt vanliga schampo. Sitter det fortfarande kvar kan du köpa schampon som är speciellt gjorda för att få bort mycket smuts, de heter Clarifying eller deep cleansing schampo. Undvik sedan stylingprodukter tills huden får återhämta sig.

*Om du har mjäll.
Blir det större ansamlingar av hudflagor är det troligtvis mjäll. De kan vara torra eller feta. Problemet kan uppstå av tex för starka schampon, dåliga kostvanor,, oro eller stress.
skötsel:
I dessa ansamlingar frodas bakterier som måste motarbetas med speciella mjällschampon. De kan antingen innehålla tjära eller zinkpyridition. De är ofta alkaliska, men det finns också mjällschampo som har ett pH-värde på 4,5-5,5, de är allra bäst! Alkaliska mjällschampo kan ilband göra så du får mjäll!
Får du inte bort mjället kan du ta kontakt med läkare.

*Psoriasis.
Detta är en annan typ av hudflagor. Man har istället en för snabb produktion av hudceller som orsakas av överflöd av torra hudflagor. De sitter oftast vid ansatserna fram eller i nacken.
skötsel:
Det finns speciella medel för psoriasis, men man kan också använda mjällschampo. Prova på, annars gå till läkare.
Glöm inte att fråga vad ni än undrar över angående hårvård, så lovar jag er svar!

Dagens frisyr 1

En jätte fin och romantisk frisyr! Men hur får man den? Läs nedan!

A medium blonde straight coloured choppy hairstyle by Great Lengths

*Hur man förklarar för frisören:
Säg att du vill ha som en bob i nacken, och att det ökar längre fram. Du vill ha uppklippt över allt men mest där bak. Och luggen ska vara sned och ligga svepande åt sidan.

*Hur man fönar:
Använd dig av nån produkt med stadga. Kan vara mousse, fönvätska, saltvattenspray.
Börja med att blåsa allt hår upp och ner tills det nästan är helt torrt. Vänd tillbaka och kamma håret som det ska ligga. Om du kan, föna volym med en borste, (lägger nog in ett videoinlägg där jag visar hur man fönar volym med en borste och fön) föna luggen åt sidan också, så som håret ligger i bosten, så formas det, så se till att håret ligger i en båge i borsten, svårt att förklara, får allt ta och fixa videoinlägget snart tror ja:)
Platta sedan sidorna och vippa in dem lite.
(glöm inte värmeskydd)

* Hur man stylar:
Ta en matt vax, och bara lite, inte för mycket. Massera in i hela händerna, och arbeta från hårbotten, det är där du vill ha volymen! Lägg rätt lite slingor.
Spraya sedan med hårspray.


Glöm inte att fråga vad ni än undrar över angående hårvård, så lovar jag er svar!

TÄVLING!

ÄNTLIGEN börjar hårvårdsveckan!
Vi startar med en tävling!

Priset är Maria Nilas Power Powder!
Ett volymgivande stylingpulver som
appliceras i torrt hår nära hårbotten.
Ger ett matt resultat.
Funkar precis som OSIS men är mycket lättare att applicera, lägger upp ett videoinlägg eller bilder på hur man gör under veckan.
 - Maria Nila Power Powder
Skriv att ni är med i kommentaren.
Ni kan anmäla er till kl 18 ikväll, sedan väljer jag ut 5, 10 eller 15 finalister beroende på hur många som anmäler sig.
Sen får ni jaga röster tills fredag kl 24, då tävlingen avslutas, och vinnaren utses på lördag.
Jag står för frakten!


Glöm inte att fråga vad ni än undrar över angående hårvård, så lovar jag er svar!

Om tävlingen

Orkade inte göra så många inlägg idag, vaknade ju kl 1 och sen har dagen bara flygit iväg.

Men tänkte berätta lite om Hårvårdsveckan som börjar imorgon.
Den pågår till fredag.
Och jag tänkte ha en tävling där ni kan anmäla er under morgondagen, stopptiden är kl 18, då utser jag 5, 10 eller 15 finalister beroende på hur många som anmäler sig.
Sen funkar det som de gamla hederliga Veckans blogg tävlingar^^ Man ska samla röster alltså.
Och priset som den som fått mest röster är en hårvårdsprodukt värt 140 kr, vad det är får ni ser imorgon, men det är en kanonprodukt som jag inte klarar mig utan!
Tävlingen avslutas på fredag kl 24 så på lördag utses vinnaren.

Och kom ihåg att ni kan ställa vilka frågor ni vill gällande hårvård, jag lovar er svar!

Citrin!

Tack Rebecka som skrev att mitt halsband troligen var en Citrin. När jag berättade det för Tobbe så mindes han att det var en Citrin från brasilien!

 

Citrinen är en järnhaltig kvarts. Den gula färgen sägs bero på att den har varit utsatt för mycket höga temperaturer. Citrinen kallas för en examenssten eftersom den lämpar sig förträffligt bra för "examenssituationer". Stenen har en stark inverkan på andningen. Den är också bra vid avvänjning från cigarretter, mat, piller etc. Citrinen arbetar bra tillsammans med navelchakrat, som hänger samman med livslust, glädje och kreativitet, och med solar plexus-chakrat, som står för vår förmåga till urskillning, så att vi bara drar till oss det vi har användning för.
Citrinen kallas ibland för glädjesten. Den befrämjar förmågan att vara realistisk, så att man inte tyngs av begränsningar utan kan komma vidare och se det verkligt positiva i stället för det som är skapat av negativa tankar. Citrinen lär oss att glädjen finns inne i oss själva. Om du arbetar med omprogrammering av gamla mönster samt med affirmationer och förnyelse kan den vara till stor hjälp.


Gillar mitt hår

Jag gillar verkligen mitt hår, som jag skrivit nyss så har jag ju haft i mitt löshår i 2 månader nu, och titta så fint det ser ut! Här är jag när jag precis vaknat, så här ser håret ut varje morgon när jag vaknar, det enda jag gjort här är att kamma igenom det.
Det är så lättskött, och förhoppningsvis kan jag ha i håret i 2 månader till.man ser min virvel lite, men den touperar jag alltid bort^^

Barnvakt

Är barnvakt åt världens gulligaste unge. Tobbes systerson som snart är 3 år. Han ska sova här tills imorgonbitti.

Annars idag har jag varit och handlat lösögonfransar, det är det enda jag shoppat, var ju en sväng till stan men hittade inget direkt.

F'n, nån som vill va våran chaufför imorgon? vill ju till nöjesfabriken!!
får väl hoppas vi hittar nån:S

En bild på Anton som vi sitter barnvakt åt nu, eller ja barnvakt är det väl inte direkt, vi har lånat honom^^
Tjejen som håller i honom är Tobbes lillasyster, bilden är gammal också.

Mår inge bra...

Vaknade med huvudvärk idag, och det är en väldigt konstig huvudvärk... vet inte hur det känns, men jag mår inge bra iallafall, kan nog ha lite med nacken att göra tror ja.

Jag måste få i mig lite mat i magen iallafall, är ju ledig idag så jag har inte ätit ännu. Ska äta revbensspjäll nu, så j*vla gott! Jag är som en grottmänniska, älskar allt kött, och när jag äter kan det se riktigt slabbigt ut! haha.
Skulle aldrig klara av att bli vegetarian^^

haft ännu en bra dag

Ja idag har det också varit en bra dag. Har flytit på jätte bra på jobbet. Lite är jag nog på bra humör för att det är helg imorgon. Hoppas verkligen vi kan skaffa skjuta till nöjes på lördag, det skulle vara så kul:-) Har lite rast nu till kvart över 4, då tar jag min sista kund för vecka 29:-)

god morgon

Idag regnar det som attan, men det är asvarmt på jobbet, tänk att stå och jobba i långärmat i 32 grader! Det är inge trevligt att stå och svettas över kunden. Men idag satte vi på ac:n så blir det nog bättre. Man känner sig så ofräsch bara. Fast hellre att det är varmt än att man fryser;-) Sista dagen idag för veckan också, sååå skönt:-) är riktigt trött nu. Har ju varit van att gå och lägga mig 2 varje natt och sova till 11. Lite skillnad mot nu;-)

Bra dag!

Idag har det varit en bra dag:)
Pappa, lillebror och hans tjej kom på fika idag efter jobbet. Det var kul:)

Av Tobbe fick jag ett halsband med en äkta sten, han kommer inte ihåg riktigt vad de sa där han köpte den, men han tror de sa något om att stenen kom från någon vulkan, måste kolla upp det där:)Och så fick jag ett par trosor, jätte söta med pärlor.
Och en bikini, ni som läser min blogg vet att jag skrev att jag aldrig hittade någon fin, men Tobbe gjorde!
Tack älskling !!nervös

Jag tog emot en engelskman idag som jag ska klippa på måndag. Och då måste jag ju prata engelska! Är lite smått nervös för det faktiskt, blir aldrig nervös annars, kan ha vilken typ som helst utan att jag blir nervös. Hoppas vi förstår varandra rätt iallafall så ja inte klipper fel ^^ Nu tar jag min sista kund sen åker jag hem och äter tårta!

happy birthday to me!

Då är det min stora dag da:-) jag gillar att bli friad men åldern skiter vi i;-) Imorgon är det sista jobbdagen för denna vecka, gött:-) och på freda ska vi nog vara barnvakt till anton på 3 år. Kanske ta med honom till badhuset om det är fult väder. Sen på lörda kanske det blir nöjes i karlstad för att fira mig med några vänner. Om vi kan hitta en chaufför vill säga. Så nu ska jag fortsätta jobba till kl 5.

Planerar

Håller  på och planerar inför HÅRVÅRDSVECKAN:) ska bli jätte kul, tycker ni inte det?:)
Hittills ser det ut att bli minst 5 inlägg per dag, det kommer bli, Dagens frisyr, Dagens fakta, Dagens tips, Dagens produkt och Dagens frågor får svar.
Vet ni något mer jag kan ha återkommande varje dag? ge mig tips!

Och glöm inte att ställa frågor om ni har några ang hår, så jag har några till på måndag:)

Jag har haft mitt löshår i 2 månader nu, och det ser fortfarande bra ut!

God kväll på er

Idag blev det ju varmt och fint ute, det glädjs vi åt:D

Jag och min frisörkompis Lena ska anmäla oss till en fackkurs, vi får betalt, runt 750 per dag, (det är i 2 dagar) gå på kurs om arbetsmiljö och demokrati, och sen får gratis boende och mat på Viking Cinderella!! Och efter det ska vi gå på en Björn Axén kurs, och vi får betalt! Skit bra juh, det blir i oktober, längtar:)

Tob lite bilder nyss, haha

fyller imorgon!

Japp, imorgon blir jag ett år äldre. Det jag ska göra på min födelsedag är att jobba 9 till 5, sen kommer min pappa och lillebror kanske en sväng på kvällen. Sen ska jag väl fira med resterande familj 1 aug. Hinner inte innan. Jag har inte firat min födelsedag på två år. Har jobbat varje gång. Men när jag fyller 25 kan jag fira, för då är det på en lördag. Och då jobbar ja inte;-) Nu kommer min kund så jag måste dra, hörs senare.

hårvårdsvecka!

Nu är jag på jobbet igen. Och det är inge kul juh:-( men tänkte berätta om hårvårdsveckan som börjar på måndag. Från måndag till fredag kommer det vara massa tips om hårvård. Det kommer bli dagens frisyr, hur man formar frisyren mm. Dagens produkt. Dagens frågor och mm. Det får ni inte missa tycker jag:-) har ni några frågor ang hår ställ dem gärna nu så jag har lige dagens frågor redan på måndag. Tror jag slänger in en tävling också med en produkt som pris. Så missa inte nästa vecka!

Jag kan inte sova. Ligger och planerar inf...

Jag kan inte sova. Ligger och planerar inför min blogg. Jag hade ju en sminkvecka för ett tag sen. Och jag tror det uppskattades. Så nu planerar jag för en hårvårdsvecka. En vecka med massa tips om hårvård! Tänkte börja nästa måndag. Jag uppdaterar mer imorgon om det. Men vad tycker ni, låter det som en bra idé?

Svårt det är med rubriker:S

Tycker det är jätte svårt att välja rubrik...

Idag åkte vi till Svartå och lade i båten, tänkte åka vattenring med kim, eventuellt lena och christian också. Men det blåste fööör mycket och var svinkallt! Så vi åkte till stranden med båten och la oss en stund. Men det gick knappt att sola, så jag rullade in mig i en filt^^
Sen åkte vi hem, jag började med maten, blev kyckling med ris och currysås, göttit! Och under tiden dammsög jag och skurade golvet. Men Lexi har redan hunnit håra ner igen, det är inte lätt när man har mörka golv och en vit hund som fäller året om!

Imorgon börjar jag jobba igen, och jag känner hur magkramperna har kommit tillbaka nu. Gör så jävla ont! Men man får stå ut för man måste ju få in lite cash.
Ska man börja räkna ner till nästa semester som blir i Januari? Nej, för långt att kunna hålla koll på dagarna kvar, haha. Men jag längtar redan, det blir ju Thailand i 3 veckor då:)

saknar dig

Säg mig lilla vän
ska ska vi ses i himmelen
Du har väl inte syndat i ditt liv
du ligger väl och ber
för snart finns du inte mer
jag kommer sakna ansiktet som ler

Du ligger i din säng
som en vissen sommaräng
träden står och viskar tyst ditt namn
för livet som du haft
har nu tappat all sin kraft
och havet ligger stilla utan vind

Orden har du fått men sorgen den är min
Vi alla kommer somna in
jag får stanna kvar och förlora det jag har
men saknaden är min den dag du far

jag har ett minne än
det var för länge sen
då döden inte sprang så fort som du
Vänner var vi då
men som bröder likt som få
du sa att vi var vi det är nog så

Vintern var vår tid
den skänkte oss vår frid
då tystnaden sa mer än våra ord
snön den föll då ner
men du ser den aldrig mer
det är minnen som jag ännu ser

Orden har du fått men sorgen den är min
Vi alla kommer somna in
jag får stanna kvar och förlora det jag har
men saknaden är min den dag du farVi saknar dig Henrik!
F*n att du lyckades.....
<3

Gjorde om mig

Gjorde om mig lite på en sida på internet, haha, vilken bild tycker ni är snyggast?

Fyller snart år

Snart fyller jag ju år också, nästa onsdag, jag är så nyfiken på vad Tobbe ska köpa till mig, tihi. kläder, smycken, minidator? Vad kan det va? längtar av nyfikenhet, hihi. Alla andra år har jag hjälpt honom med vad han ska köpa till mig, men inte i år:)
Sen min ålder kan vi hålla tyst om, börjar ju bli gammal! usch:( haha

svar på en fråga

ja skulle vilja rakpermanenta håret.
vet du vad det kostar och
vet du någon bra salong som ligger nära örebro? :D
ja vill rakpermanenta mitt hår men ja har blondt hår och många säger att det sliter jätte mycket på håret då, gör det de?

Svar:
Om du är blond naturligt går det nog bra, visst sliter det på håret, men om du sköter det och hjälper till att återfukta håret med inpackningar och leave in produkter kommer det gå bra. Men har du blekt hår rekommenderar jag att du avstår, eller provar på en slinga för att se hur håret reagerar, det kan gå så illa att det går av.
Vad det kostar beror säkert lite på hur långt hår du har, och självklart vilken salong du går till, kan nog säga att det ligger mellan 700-1200, det är väldigt olika från salong till salong.
Någon bra salong är jag dessvärre sämre att svara på, jag har inte så stor koll på salongerna eftersom jag inte är härifrån, kommer från Filipstad... men alla kan säkert hjälpa dig, så ta nån känd eller fräsch salong så blir du nog nöjd:)
Hoppas det går bra.

festade lite igår

Det blev lite fest igår, med en kille som heter Jimmy, och Kim var med ett tag också, men han skulle upp och jobba idag.
Vi var först hemma hos Jimmy, och sen tänkte vi dra in till Örebro, men med bussen skulle vi vara framme kvart över 1 på natten, lite sent, så vi drog till statt i Karlskoga istället, och det var faktiskt lite drag på en onsdag där i lilla Karlskogahålan, haha.
På vägen hem sen blev Tobbe lite väl runt på fötterna, jag försökte skjutsa honom på cykeln men det slutade med skrapsår:( det tog 1 timme och 20 minuter att gå 3 kilometer, det gick inte fort inte^^

tog lite fina pussbilder igår:)


Vattenring

Idag har vi åkt båt, Tobbes familj åkte vattenring men jag vågade inte^^ Tobbe kör som en idiot! haha, han åker över alla vågor för att få av den som sitter i ringen, och i 60 km/h gör det nog ganska ont:S får se om ja tar en tur någon annan gång:)

Är dyng sugen på att dricka också, så det blir nog lite cider ikväll, får se om man får nån polare med sig, men här i tråksverige är det inte säkert...

svalare

Nu har värmen lugnat ner sig lite, kom ett riktigt åskoväder förut och nu är det svalare, det är ganska skönt faktiskt, blir så himla varmt här inne!

Har käkat en gryta som heter Allt-i-allo-grytan, det var gott:) Jag älskar grytor:)

Ikväll blir det nog lite skrivande och målande, känner mig väldigt kreativ just nu:)

Tips


Jag vill verkligen använda moneralpuder som foundation, speciellt nu på sommaren när man ska se naturligt fräsch ut tycker jag, då är det inge snyggt att ha ett tjockt lager foundation.
Så jag köpte Max Factors Naturals Minerals foundation, men jag kunde inte få det snyggt, när jag applicerade det blev det alltid flammigt, provade till och med med en primer som är till för mineralfoundations, men det funkade inte heller, men nu har jag kommit på hur man gör:)


Max Factor Natural Minerals Foundation
kostar runt 160:-

Jag använder mig av Isadoras Perfect Loose Powder, ett transparent löspuder som tar bort matthet.
Jag stryker på det på hela ansiktet innan jag använder mig av Maxfactors foundation, och då blir resultatet jätte jämnt och bra;)

kostar ca 175 tror jag.

Hur ser Kissie ut egentligen?

I Kissies blogg får man ju uppfattningen av att hon är jätte vacker, hon är säkert inte ful, men hon är inte så fin som man får se i bloggen. Jag visste att hon retuscherade bilderna, men så här mycket trodde jag inte! Kolla på dessa bilder! Vad tycker ni, är hon fin IRL?Bilden ovan till vänster är hur hon ser ut på riktigt, och till höger har hon gjort om, det jag kan se att hon gjort är:
- smalare armar
- mer solbrun
- större hår
- höjt ögonbrynen
- mer ögonfransar
- tagit bort acnen
- tagit bort prickar

Kan nån se nåt mer??

Tycker det är löjligt att hon måste retuschera så mycket, haha^^

nail art

Nu så här mitt i natten blev jag sugen på lite nailart, så jag målade detta på mina naglar, gulligt va?;)
Nagellacken är Depend, det bästa nagellacket som finns, sitter på jätte länge!

kalkstensbrottet

Härlig dag det har varit idag:) Vi har åkt till kalkstensbrottet och solat, Tobbe bada förstås;) han hoppade från säkert en 8 meters klippa, såg härligt ut men fega jag våga inte^^

Sen åkte vi hem, grillade egna hamburgare, supergott:) Sen tog vi med lexi till Sälsjön så hon fick bada lite också:)

Nu är jag jätte sugen på en mini pc, typ 10", en "författar"dator;) som jag kan ta med mig överallt, denna är så klumpig. Har fått ett jätte sug på att skriva, och jag är faktiskt nöjd med min bok än så länge:) När den blir klar måste ni läsa den;)

varm dag

nu är det kvällen igen, dagarna bara flyger iväg! Det har varit jätte varmt och skönt idag, runt 29 grader i skuggan, då trivs jag:) men sen kom det en åskskur, men det är bara mysigt:)

Så nu ikväll blir det lugnt, tänkte försöka börja skriva på min bok igen, författaryrket är ju något jag drömt om sedan jag var typ 12 år. Har kollat lite på författarkurser också, får se om jag tar någon nån dag:)

Måste...hämta...cola...nu..... törstar... (smask smask) ihjäl snart! hehe

No party for us

Nej det blev ingen fest för Tobbe och mig igår, det blev som det alltid blir när man ska festa, ännu en anledning till att jag är trött på att vara här! Blir samma visa varje gång, vi bestämmer massor, man längtar och när dagen väl är framme, då krånglar allt, och antingen blir det inget alls eller så blir det nåt tråkigt eftersom man har haft såna höga förväntningar. Nej jag vill flytta härifrån, så himla tråkigt ställe!

Idag kommer mamma ner en sväng till mig, vi ska ha lite seriöst prat, ska bli skönt att få prata ut med nån.

Min sista vecka på semestern också, känner hur paniken kryper fram, f*n att man inte var miljonär alltså så man slapp jobba^^ haha. Då skulle jag bara jobba med välgörenheter:)

party ikväll

nu har jag klippt hela våran 1300 kvadratmeter till gräsmatta, svettas ihjäl! så ska gå och ta en dusch så snart vi fått varmvatten. Sen får vi se vad det blir ikväll, lutar åt fest, men vart vet vi inte ännu, lägger väl upp min outfit senare:)

Har ju semester^^

Det märks att jag har semester, det blir inte mycket bloggning inte^^
Jag har blivit jätte sjuk också, tänkte sjukanmäla mig så man får lite semester sparat men det blidde inget med det, och det är ju bara en dag kvar på veckan så... ja får väl ha slösat lite semesterdagar på skit da^^

Sen resan har ju jag och Tobbe tröttnat på Sverige, jag ogillar inte svenskar, men utländska människor är mycket mer roliga att vara med! hehe, vi svenskar är faktiskt lite speciella. Och jag hatar vintern, och alla pratar om att svensk sommar är så speciellt, nej jag tycker inte det är speciellt mysigt med att njuta av solen tills kl blir kanske 6 på kvällen, sen fryser man hela tiden, mygg och knott som aldrig låter en vara ifred, och man vet aldrig om det kommer en skur eller inte. Jag vill ha sol och värme hela tiden, vilket det inte finns i Sverige. Dit jag vill komma är att jag och Tobbe funderar på att flytta utomlands, va skönt skulle inte det vara?^^ Kanske flytta till Miami eller nåt?
Vi kollade på lite hus i Miami, det är väldigt dyrt är det, men vi får jobba på det^^
Om inte annat är vi sugna på att flytta till nån större stad, typ Göteborg eller något, det finns så mycket mer möjligheter där, vad kan man göra i sketna Karlskoga? Ingenting!
Vi får se vart vi hamnar i framtiden:)

Jag är bara så trött på livet här, behöver ett brejk, behöver förnya mig, men jag är en förvirrad själ i en förvirrad värld, jag velar hit och jag velar dit, jag vill så mycket men blir aldrig nöjd när detta väl fås... ta mig härifrån och ge mig ett nytt liv!

Resan


En film om våran resa till rhodos, jätte dålig kvalité dock på youtube, men man ser lite iallafall:)

Hemma igen

Nu är vi hemma i tråkiga sverige igen, vill tillbaka! bästa veckan i mitt liv, aldrig haft så kul. vädret har varit fantastiskt också, inte sett ett enda moln på en hel vecka:) och full har jag typ varit hela veckan också^^ det va ju all inclusive till kl 12 på natten, så tio minuter innan 12 beställde vi typ ut hela baren haha. annars har vi solat och badat, snorklat, älskade det! man kunde se säkert 40 mer ner till botten!
Älskade personalen som jobbade på hotellet, och fick två nya hel sköna italienska vänner, nicoló och massimo. vi festade typ varje kväll ihop.
Men första kvällen blir jag dock för full, haha, minnesluckor:S och på dagen därpå kände jag tydligen väldigt många på hotellet^^ alla ty: Hello Emma! Remember me?
Haha nej tyvärr!!

Ska lägga upp lite bilder å grejjs, men nu ska ja sova:)

Jag älskar Rhodos och måste tillbaka! Som sagt bästa veckan i mitt liv:)

Kontakta mig!
Namn:
Epost:
Ämne:
Meddelande:


RSS 2.0