Saw 3D

Ikväll ska vi kolla på Saw 3D med Lena, Christian och Elin, ska bli riktigt kul, har inte sett nån 3D bio ännu, förutom Sammy på Liseberg^^

Här kommer lite bilder från Halloween festen igår, det var jätte kul:D

Min arbetskamrat Lotta och hennes pojkvän

Karaoke film

Okej, jag måste bjuda lite mer på mig själv, så här lägger jag upp en pinsam video från när jag och Ida sjöng (försökte sjunga) karaoke, haha. Gick inte så jätte bra;)

Marshmallowsspöklubbor

Ikväll ska jag göra marshmallowsspökklubbor också till festen imorgon:D Hoppas det går bra;)
Visst ser det gott ut, tihi:)

klubbghost.gif

Gammal

Nu vet jag hur det är att vara gammal! Kan knappt sätta på mig skorna! Haha. Och kommer knappt upp eller ner i soffan;)

Men så fort träningsvärken är över så kör jag järnet, eller är det bra att träna när man har träningsvärk?



Haha bjuder på denna fyllebild;)

Småkär

Jag blev lite småkär i dessa skor som jag såg på reklamen, kostar 399:-/499:- hos Skopunkten, att inköpas funderar jag skarpt på;)

Fråga får svar.

Hej!
Jag har en liten fråga till dig, jag har ganska tjockt hår men det är inte så långt... skulle gärna vilja ha längre så jag har tittat lite på löshår, men jag vill inte ha tjockare hår, vet dock inte hur mkt tjockare det blir om man använder löshår. så vad skulle du rekomendera? kram Moa!

SVAR:
Du skulle kunna använda vilken metod som helst, för eftersom man har löshåret under kronlinjen så blir inte håret så himla mycket tjockare, utan det fyller ut mer där du inte har hår om du förstår. Så om du har hår till axlarna, och fyller ut med löshår så det går ner till midjan t.ex. så ser det jämntjockt ut. Men om du sätter upp håret så blir "svansen" tjockare än vad det brukar, kanske ungefär 1 till 2 tredjedelar tjockare.

Vinterstövlar

Här är lite mysiga vinterstövlar

499:-
399:-
499:-
499:-
299:-

Alla finns att köpa hos Bonprix!!

Crap!

Kom just på att jag måste vänta med att fixa håret en vecka till:( Tänkte ju klippa mig i min nya frisyr nästa helg, men då är det ju alla helgonas dag, och då firar de flesta Halloween, så då måste jag ju ha långt hår då också. Så jag får vänta ännu en vecka!
Åh jag som vill fixa mig nu!
Men om två veckor då ungefär så har jag inget löshår kvar, och så har jag rakat på ena sidan och färgat den sidan mörk, kul:D

Barbieögon

Ett tips till Halloween för er som inte vill "spöka" ut er. Här har ni en sminkning där man får stora barbieögon.



Det är lösögonfransar under ögat också för er som inte ser det;)

Förtitt

Här kommer en förtitt på hur jag typ kommer se ut på Halloween.

Vad tycker ni?

Clarins

Jag älskar Clarins produkter, de luktar gott också.
Här har ni en kanonprodukt:

Clarins Beauty Flash Balm

Beauty Flash Balm från Clarins är ett exceptionellt "skönhetslyft" som eliminerar alla tecken på trötthet och ansiktsdragen ser genast piggare, mjukare och ungdomligare ut. Beauty Flash Balm ger ett långvarigt, otroligt vackert makeup-resultat. Idealisk om du har en lång arbetsdag framför dig eller som uppfräschare innan du går ut på kvällen.

Beauty Flash Balm innehåller trollhassel och olivextrakt som har en uppstramande effekt, ger lyster samtidigt som algextrakt agerar vitaliserande. Bisabolol är lugnande och mjukgörande samtidigt som risstärkelse renar huden.

Kostar 340:- hos Eleven

AAJJJ

Kan knappt gå! Var ju ett tag sen jag tränade och det märks, benen viker sig nästan på mig när jag går. Snacka om vilken träningsvärk jag kommer få imorgon, och på lörda! Är det inte den tredje dagen som är värst?

Men det var riktigt skönt också:)

Bodypump!

Nu drar jag iväg på Bodypump i en timme!
Ska bli skönt att komma igång igen, och idag blir Tobbe med mig också, ännu roligare:D

Träningsvärk väntas i morgon:( haha

kakorna

Här är kakorna jag gjorda, eller fingrarna;)

Naglarna

Fixade ju naglarna i måndags, och jag har iallafall långa naglar nu:D Hihi, det svåraste var att få akrylen jämn, så för att vara första gången så blev det bra. Förhoppningsvis så blir det bättre och bättre för varje gång. Så jag rekommenderar er att fixa naglarna själva på detta sätt om ni orkar lägga ner tid på det. För det tog verkligen tid, tror det tog ungefär 1,5 timme. Och det värsta av allt är att det fortfarande luktar akryl i huset, och det är onsdag idag! Så nästa gång ska jag sätta mig i källaren när jag gör det. För det luktar inte gott inte:(

Tar med webcamen nu, därför blir det en dålig bild.

Bakar

Har precis lagt in degen i kylskåpet, håller nämligen på att bakar:D
Ska göra lite kakor till festen på lördag, visar er sen vad det blir för kakor, undrar om nån kommer våga äta dem:S De ser lite läskiga ut;) haha

En riktig close up!

Bjuder på en riktig close up!

Fråga får svar.

Hallå!
Jag skulle behöva hjälp med lite frågor angående löshår. Jag har väldigt tunnt hår och har använt löshår i 2 år nu, dock bara clips. Vart beställer du ditt löshår och vart tycker du att den bästa kvaliteten finns? Har du provat hår från Rapunzel? Jag tycker att alla blonda färger är så gula och jag vill ha lite mer askig färg. Vet du någon färg som är bra eller har du något tips på hur man får de askigt/silvrigt utan att slita så mycket.
Tacksam för svar! Kram Linnea

SVAR:

Men då är det bra att du använder clips, för det sliter minst på håret, och han man tunnt hår är man rädd om varenda strå!;)
Jag köper bara genom jobbet, alltså där endast frisörer får beställa ifrån. Men Rapunzel är säker bra, bara de har Remy hår, det är den bästa av alla löshår. Remy är alltså märket.
Om det inte finns något hår som heter "ljus askblond" så är det svårt att få ett löshår som är mer åt det kalla hållet. Men ta då det ljusaste som finns och tvätta det i silverschampo tills du får den nyans du vill ha. Du kan även låta silverschampot sitta i i några timmar om det är väldigt guldigt.
Sen finns det inpackningar också som är lila, som tar bort det guldiga.
Lycka till:)

Mössan på!

Nu är det kallt, nästan vinter:S Så nu åker mysiga mössan på:)

Nu blir det naglar!

Har fått hem min beställning med akryl nu:) Så ikväll blir det till att göra akrylnaglar, hoppas det går bra och att det sitter:D

Måste färga håret!

Usch, har inte färgat håret på 2 månader! Har världens utväxt, men jag vet varken vilken färg jag ska ha eller vilket märke jag ska färga med:S
Ska nog prova en ny hårfärg från Luxury, den ska tydligen vara lite mer skonsam iallafall:)

Men det får bli nästa vecka efter att jag tagit ur löshåret:D

Lyko är bäst!

Min favorit sajt för hårvård är Lyko!
Kolla in dessa erbjudanden

Klicka på bilderna för att komma till sidan

ghd Midnight Collection Deluxe 1999 kr - Lyko.se


Massor med Nyheter i Butiken - Lyko.se
American Crew Matte 29 kr - Lyko.se

Söndag

Söndag är en sån tråkig dag:( För man vet att man ska upp tidigt imorgon och börja jobba.
Idag har vi iallafall kört in ved i källaren, förhoppningsvis så ska det räcka över hela vintern nu. Om det inte blir den kallaste på 1000 år som de hotat med:S Tyckte förra vintern var alldeles för kall!

Nästa lördag blir det Halloweenfest också hos min arbetskamrat Lotta, ska bli riktigt kul, speciellt för att man ska klä ut sig:) Lägger upp bilder innan vi åker till festen så får ni se hur jag ser ut.

Hur ska ni se ut på Halloween?

Tänkte köpa TV

Vi har kommit hem från Örebro och precis ställt in potatisgratängen i ugnen.
Vi åkte dit för att köpa en ny Tv, vi har ju 40 tum i vardagsrummet, och tänkte skaffa en till sovrummet, så då tänkte vi köpa en 50 tum och ha i vardagsrummet och flytta den gamla till sovrummet. Men jag vågar inte^^ Tv:n som vi har nu är så himla bra, har aldrig sett en tv som har bättre bild än våran, och jag vågar inte riskera att byta ner mig:S Så vi struntade i det helt enkelt, vi är inte i så stort behov av att ha tv i sovrummet.
Men istället köpte vi med Playstations nya konsol, Playstation Move! Det är precis som Wii, och så köpte vi ett sportspel också, så det ska vi spela ikväll, kommer bli jätte kul, Wiis spel är ju roliga så det är jätte bra att det har kommit till playstation nu:D

Funderingar på tatuering

Nu börjar jag fundera på tatueringar igen. Vill ju göra en jätte stor vid sidan av magen, men är osäker på motiv så jag avvaktar lite. Man ska inte tatuera sig förrän man vet 100% vad man vill ha.
Men nu är jag sugen på att göra nån liten, tycker det är fint när man har små lite här och där. Kanske hinner göra en i Thailand då:)
Det jag är inne på är att tatuera örsnibben! Och eventuellt bakom örat också, tror det skulle va snyggt också eftersom jag snart ska klippa mig:D

Så jag har sparat massor av bilder på små blommor nu, så jag ska skissa ihop någonting och sen får vi se om jag gör det:)

Bokat resa!

IIIHHH! nu har vi äntligen bokat resa till Thailand! vi åker den 21 januari och blir borta i 3 veckor;) ska bli jätte skönt:) Men det blir dock bara jag och Tobbe, vi kanske träffar Räkan där nere, men det är inte säkert. Men vi kommer nog ha det jätte skönt, vi ska se och göra mycket, inte bara sola och festa som det varit förr:)

Längtar:D

Vinterjacka?

Har letat efter en vinterjacka i nån månad nu, och nu tror jag att jag har hittat en fin en, vad tycker ni, är det en Hiss eller Diss?

På måndag kör vi!

Min kropp är allt konstig, jar har gått ner 6 kg på ett halvår ungefär, men det är ofrivilligt! Och sen semestern har jag druckit nästan varje helg, ätit mycket pizza och chips, varit väldigt onyttig, så jag tänkte att jag måste ta tag i det här nu och börja träna igen, men min kropp tycks inte ha märkt vad jag har gjort. Vägde mig nyss och har gått ner 1 kg till, så 7 kg på ungefär ett halvår med kass kost, hur går det till?
Jaja, på måndag ska jag iallafall börja med ett hälsosamt liv. Ska träna bodypump 2 ggr i veckan, och köra Zumba 2 kvällar i veckan. Äta fisk minst en gång i veckan, och byta ut mot mer kyckling och sluta med läsk, iallafall under veckorna;). Måste komma i fit inför Thailand;) Inte för att jag borde gå ner i vikt men det är snyggt med vältränade kroppar, eller hur:)

Undvik hårfärg när du är Gravid!

Tar upp ämnet om hur farligt hårfärger är igen. Är du gravid ska du absolut undvika att färga/bleka håret så att det kommer i kontakt med hårbotten (gör slingor istället).
De skadliga ämnena som finns i hårfärgerna, och även hårprodukterna, samlar i kroppen och kan överföras till ditt barn i magen eller när du ammar.

Parabener
(methyl-, ethyl-, butyl-, isobutyl-, propyl- och isopropyl-paraben). Dessa ämnen är alla hormonstörande och cancerframkalldende

Kathon
(Methyl-iso-thiazo-linone & Methyl-chloro-thiazo-linone). Används ofta i stället för parabener. Dessa ämnen ger skador på nerver och är mycket allergiframkallande

Silikone
(methiconol, methiconal, methicone eller siloxane i namnet).
Dessa ämnen ger fosterskador och ansamlas i kroppen

Är du gravid kan du t.ex. använda dig av ZenzTherapy - Jojoba serien, den är helt fri från alla skadliga ämnena.

 

Hämtat hem!

Idag kom mina Uggs som jag väntat på i över en månad! Nu ska det bli skönt att gå ut på de kalla mornarna:)

Akrylset

Ska beställa hem ett akrylset och göra egna akrylnaglar på mig själv, hur svårt kan det vara?;)
Kostar 515:- hos Nail4you!

Mega volym!

På kursen i tisdags och onsdags så avslutades den med en visning från Björn Axén, (bilder kommer). Där lärde jag mig iallafall hur man kan få MEGA volym utan några produkter som helst! Som hårspray t.ex.
Tänkte lägga upp en film sen och visa er hur man får MEGA volymen, busenkelt!

Sminkningen

Idag sminkade jag mig såhär:

Outfiten

Svårt att själv ta kort men idag blev det bara denna enkla outfit

Pizzatime!

Är vråååålhungrig och har beställt pizza som Tobbe snart ska åka och hämta:)
Sen blir det att städa undan lite och göra sig iordning för fest ikväll. Det kommer 8 personer från filipstad hem till mig, och sen blir det utgång på Nightshift. Ska bli jätte kul:)

Lägger upp outfiten senare;)

Sanningen om hårfärger.

Nu tänkte jag ta lite tid och berätta lite om hur farliga hårfärger egentligen är, och det gäller inte bara hårfärger i matbutikerna utan även hos frisören.

De flesta innehåller farliga ämnen, så som PPD "p-phenylenediamine", PTD" Toluene-2,5 diamine", 4-Chloreresocinol, och M-aminopheonol. Det finns jätte många farliga, men dessa är några av de farligaste, och vad de gör vid hudkontakt är att de är extremt allergiframkallande. Blir du allergisk kommer du alltid vara allergisk mot det. Allergin bryter ut efter ca 1 till 2 dagar senare, man brukar svullna upp i hela ansiktet, man kan t.o.m dö, men det finns bara ett dödsfall hittills p.g.a hårfärgning.
(Dessa ämnen finns också i t.ex. schampo och styling, inte bara hårfärg, tänk på det)
Sen kan dessa ämnen också förändra era hormoner, och det värsta av allt, det kan förändra erat DNA! Därför är det så många frisörer som får missbildade barn.
Det är vanligt att frisörer (eller ni som är mycket i kontakt med hårfärg, gäller alltså inte bara frisörer) får barn med Downs Syndrom eller pojkar med missbildade könsorgan.
Det kan också försämra spermier hos män.

Danmark har kommit mycket långt med frisöryrket, de har redan 25 st Gröna salonger, en Grön salong menas att man endast får använda sig av produkter som inte innehåller något av dessa farliga ämnen. Så där vet man att man är säker.
I Sverige har vi bara 3!
Jag tycker att alla har rätt att veta detta, det är ju verkligen våran framtid, även om inte vi drabbas så hårt så kan det drabba våra barn!
Jag skulle vilja jobba på en Grön salong, dels för min egen skull och absolut för att värna om mina kunder, att inte utsätta dem för fara, jag tror att folk är villiga att betala lite mer, och då minska möjligheterna att få missbildade barn, allergier och cancer! För glöm inte att det är väldigt cancerframkallande också.

En frisör som har jobbat i 10 år har ungefär 70 % högre risk att få bröstcancer!

Jag vet just nu 2 färger som är helt utan dessa skadliga ämnen, det är Logana, ett tyskt märke, finns att köpa lite överallt på internet, och Goldwells Elumen.

Omröstningen Är du villig att betala lite mer för en hårfärgning utan alla giftiga ämnen? är en tjänst från fnul.se där du enkelt kan skapa omröstningar!



Kommentera gärna vad ni tänker efter att ni läst detta.

Tillbaka

Nu är jag tillbaka på jobbet efter en jätte bra och rolig kurs/kryssning.

Men jag ska skriva mer ikväll om jag hinner om vad jag lärt mig, då ska ni få läsa om hur farligt det faktiskt är med hårfärger och vissa hårprodukter, det gäller inte bara oss frisörer utan även er kunder som använder det, och ni har rätt att få veta!
Det är nästan så jag inte vill vara frisör längre!
Har redan hittat en ekologisk hårfärg som jag ska beställa hem, dock tvättas den ur men det är det värt att färga om håret hela tiden med ekologiskt än att förstöra livet och utsätta andra för livsfara!
Nu låter det jätte hemskt, och ja, jag vill skrämma er lite, för det är inte bra det vi gör, men som sagt, ni får läsa mer om det senare:)

Cinderella kryssning imorgon

Imorgon bitti tar jag och Lena tåget till stockholm:) Vi ska först gå på en kurs med facket, och sen åker vi på kryssning:D Och allt är gratis:) Facket betalar lön till oss, vi får 750 per dag, det är 2 dagar, och vi får gratis hytt och gratis mat, ska bli jätte kul:) Och på onsdag när vi går av båten så ska vi på en Björn Axén visning gratis! Skiiit kul:D
Vi ska åka med Viking Line Cinderella.



Och en till roligt sak, Tobbe och Lenas pojkvän Christian har också bokat in sig på samma kryssning, så vi åker tillsammans, tänk er vad gött att åka på en gratis kryssning med sina pojkvänner^^ De får dock betala sitt da, men inte vi. haha;)

Fråga får svar.

Jag har en fråga om styling..
Vilka produkter skulle du använda och hur skulle du göra för att styla frisyren



Svar:
Här ska man få volym så man får känslan av att man har ett tjockt och fylligt hår, då är det jätte lätt att styla det som man vill ha det.
Använd nåt att föna håret i, jag gillar saltvattenspray till den här längden. Man behöver inte föna och krångla med en borste utan föna med huvudet upp och ner ända tills det är torrt, då blir det jätte bra volym.
Sen kan man ju använda Volumini eller Volumaster i botten, och pudra sedan hela botten med antingen Osis eller min favorit: Maria Nilas Power Powder. Och styla som ni vill att håret ska ligga. Jobba mycket från botten med fingrarna så ni får volym.


Dopet

Så är det en ny vecka och nya tag da!
Skulle ha bloggat mer i helgen än vad det blev av, tänkte lägga upp min outfit från dopet, var jätte fin:) Hade en tajt kjol som går upp strax under brösten, en vit topp under den da, ett midjeskärp, högklackat och min nya pälsväst:) Kände mig lite väl uppklädd men jag måste ta steget att använda min pälsväst någon gång, annars kommer jag aldrig våga ha den och då kommer den bara ligga:(
Jag har jätte svårt att sätta på mig lite annorlunda kläder (annorlunda här hemma "på landet", i storstan är det nog inget annorlunda) för jag gillar inte uppmärksamheten så mycket, jag gillar dold uppmärksamhet:) Då menar jag att jag gillar uppmärksamhet när jag inte vet om det, inte att alla ska kolla på mig, eller att alla ska höra mig, det har jag svårt för:S
Iallafall, jag hann aldrig ta kort på outfiten, men jag kanske sätter på mig den nån mer gång och då får ni se:)

Sen blev det lite fest hemma hos Erika, vi förflyttade oss från köket till vardagsrummet, och jag satte mig i en liten puff, och sen vaknade jag halv 7 på söndagsmorgonen av att det var mörkt och att alla låg ovh sov, haha. Så då gjorde jag mig iordning och gick och lade mig, antingen var jag för trött eller för full, när det blir så där så kan jag inte skilja på vad som är vad haha^^ Men roligt hade vi.

Här kommer lite bilder från dopet:

föräldrarna är Adde och Erika till vänster:


Tobbe, en stolt morbror:)

Fredagsmys

Nu har vi lite fredagsmys:) Har gjort hemmagjord kebabtallrik och öppnat min favorit cider, Breezers Mango, såååå god:) Köpte ett gäng till imorgon, blir lite partaj efter dopet.

Och bytt elleverantör också precis, en tjej kom från Eon så vi bytte dit, de hade visst lägre pris.

Jag ska bättra mig med bloggen, och försöka komma igång mer med skrivandet, är lite dåligt nu jag vet:(

fortfarande trött

Usch va trött ja är, kan knappt hålla ögonen öppna, blir bara yr för jag har svårt att få nån skärpa, ögonen bara flimrar, kanske en förkylning på väg? För jag får inte nån mindre sömn. Eller så är det hösten, bara jag inte är så här hela hösten:S.

slutar kl 2 idag iallafall. Va skönt:-)

trött..

Jag är så himla trött! Vet inte varför, men behöver sova känner jag, så jag går nog och lägger mig kl 10 idag:)
Kollar just nu på Robinson, haha Gurkan är ju med;) Så roligt att höra hans brytning på svenska, hehe.

Imorgon måste jag och Tobbe köpa en doppresent till Albins dop på lördag, det är Tobbes systerson. Så svårt att hitta nåt bra, alla köper ju typ samma sak:S ajja det får bli det det blir;)

Mitt hem

Äntligen klar med städningen, och jag tänkte att ni kanske vill se hur jag bor?;) Så här kommer lite bilder:



Nu vet ni hur jag bor:)

Ska duscha

Så nu ska jag duscha och sen börja städa hela övervåningen, jag vill alltid städa när jag är själv hemma, det blir så mycket roligare då, har ingen aning om varför men^^

Fick ju hem min pälsväst häromdagen också, den var jätte mysig:) Men vet inte riktigt vad jag ska ha under den, skinnjackan blev inge bra, får ta och kolla garderoben om den passar till nån annan jacka annars får jag väl skaffa någon riktigt varm tröja under:)

God kväll på er

Nu är jag mätt och belåten, vi provade att äta på en nyöppnad pizzeria i Degerfors, ganska nyöppnad iallafall;) Och det var jätte gott:)

Imorgon är det min lediga dag också, funderar på att ta ett rejält städtag, städa hela huset, behövs verkligen.

Vad jag skulle göra på freda var att jag kanske skulle tatuera mig, en vän hade en tid bokat där, (finns inga tider förrän i januari annars) men han skulle avboka, så jag hörde om de kunde hinna med min egen ritade tatuering som finns i ett inlägg längre ner. Men den skulle ta 6 timmar och det var bara bokat 4, så då får jag fortsätta med den i januari, och det går ju inte för jag ska ju sola i thailand i januari! Så jag väntar lite:)

Internet krånglar

Jag har inte bloggat på länge nu, några dagar^^ Men vi har mobilt bredband, vi hade 6 mgb, och det var ju såklart lite segt, men nu fick vi hem 16 mgb, men då går det ännu segare! Krånglar jätte mycket, så ska försöka få kontakt med Tele2 så får vi se vad det är för fel...

Det kanske blir av på fredag! Är nervös:D Det är en så himla stor sak, men jag längtar verkligen;)

puss på er!

Kontakta mig!
Namn:
Epost:
Ämne:
Meddelande:










RSS 2.0