Städdags

Har tagit eftermiddagen ledig idag, det behövs verkligen, måste städa här hemma. Och snart ska jag börja med köttfärssoppan, den goooodaste som finns. Och så är jag värd lite ledigt också, jobbade ju 9.30 till 19.30 igår. Min sista kund hade ungefär 5 ggr tjockare hår än mig, och det gick nästan ner till svanken. Hon var mörkbrun och ville bli ljusbrun. Så jag gjorde först en avfärgning och färgade sedan in det. Blev skitbra, ångrar att jag inte tog före och efter bild. Måste försöka bli bättre på att komma ihåg att ta bilder på kunderna, så jag kan visa upp här för er intresserade:)

Och på fredag så ska vi hem till Erika, käka lite gott och så ska jag öva lite och göra naglar på henne:) Blir antingen glasfibrer eller akryl, inte bestämt oss ännu.
Och på lörda ska jag eventuellt öva akryl på Malin också. Så himla roligt med naglar!

Arbetsförmedlingen

Nu på lunchen ska jag dra ner till arbetsförmedlingen och fråga dem varför jag aldrig får mina pengar...
Så himla trött på att jag alltid ska vara så duktig, betala in det jag ska, se till att följa alla regler, men sen när jag ska få ut min rätt, nej då är det inte så noga inte...

Ska laga bräserad fläskfile med vitlök. Jä...

mms_img65657 (MMS)

Ska laga bräserad fläskfile med vitlök. Jädrar va mycke vitlök det ska va i! Snacka om pruttiga vi kommer bli;-) haha

Lexis dilemma

Gjorde om mina naglar

Ägnade mig ca 3 timmar igår åt att göra om mina naglar, Jag filade dem och bytte form, och sen lade jag på en rosa färg på naglarna i akryl, så här har ni före och efter bilderna.

Före:


Efter:


Blev mycket bättre, eller hur:D

Vilken färg?

Tänkte be er om lite hjälp.
Vilken av dessa två färger tycker ni att jag passar bäst i?
Nr 1: platinablond
Nr 2: beigeblond

Maine Coon

Idag bestämde vi oss för att vi ska skaffa en kattkompis till Natcho:) Vi ska nog köpa en Maine Coon katt, läste lite om dem, de är som en hund i sättet, de följer efter en överallt och vill vara med och se vad man gör, och så fäster de sig oftast vid en person. De verkar jätte mysiga:)
Vi hittade en kattunge som är leveransklar i juni, fast vi är inte först i kön, så vi får se hur det blir med den kattungen.





maine coon cat pic

Gårdagens outfit

Detta hade jag på mig igår, gillade strumpbyxorna, de är köpta på Lindex.
Ni kanske märker att detta är en av mina favorittoppar;) haha

Bakis

Blä idag är vi lite bakis. Vi har precis beställt onlinepizza och väntar på att den ska komma.

Igår så jobbade jag ju först 10.00 till kl 15.00, sen när jag kom hem hade Tobbe å Räkan gjort mat åt oss, det var torrstekta räkor, låter inte gott, men det var en jätte god kinesisk maträtt:)
Sen gick vi till Stoffe och festade, han hade fyllt år. Och det var riktigt roligt:)

Just ja, min kund igår sa att hon hade hört att jag skulle börja jobba i Kristinehamn, detta är INTE sant, jag jobbar i KARLSKOGA! Ville bara få det sagt för er som hört något om Kristinehamn;)

Oj vilken dag, är helt slut i kroppen. Har...

Oj vilken dag, är helt slut i kroppen. Har jobbat från 9.30 till 20.00! Vi hade ju "härliga fredagen" idag, och vi bjöd på lättare förtäring, det var vindruvor, melon, kex och ost, lite dricka, godis och chips. En riktigt lyckad dag:-) men nu ska ja gå och sova, måste ta igen mig, för imorgon blir det att jobba 10.00 till kl 14.00. Sen tar jag helg:-) god natt

skulpterad nagel

Igår provade jag att göra en nageln utan någon tipp, man bygger ut nageln med endast akryl, och det blev också bra, gud så kul det är:D

Mycket...

Ja idag har det varit mycket, först Örebro på förmiddan, och sen så var det fullt på eftermiddan, blev lite stressigt vid lunch, men det löste sig:)
Imorgon blir det också lite stressigt, men jag får vila upp mig på söndan;)

Och idag klippte jag mig i fingret också:( va längesen nu, men med nyslipade saxar så är det inte så roligt:S Pinsamt blir det också inför kunden, fräscht med blod i håret... inte^^

Annars hade det inte hänt så mycket mer idag...

Just ja, imorgon är det 8 veckor tills vi åker till Rom:)

Örebro imorgon

Imorgon blir det att åka in till Örebro, till barber gross, dags att köpa hem mer färg och produkter:)

Och sen är "veltösa" framme igen, jag alltså;) Jag kommer göra det jag precis sa att jag inte skulle göra, haha. Men jag är inte förvånad, ingen annan i min närhet heller... det går bara inte... det GÖR bara inte det! ;)

Nagelförlängning

Jag kunde inte hålla mig^^ jag tog av akrylen på lillfingret och glasfibren på de andra fingrarna, och så gjorde jag akrylförlängning på mig själv:)
Blev himla bra! Har verkligen gått in för det här, kollat överallt på internet hur man gör, och på lärningsvideor m.m. Och jag tycker faktiskt att det blev bättre den här gången än då jag gjorde gele i Thailand:)

Före och efter bild:




Tränat

Har precis tränat på att göra en nagel;) fick låna Tobbes lillfinger, hehe. Men det blev faktiskt bra, men sen så klippte vi av den och filade ner den, men han har ju kvar akrylen på sin nagel, så får vi se hur länge det sitter kvar, om jag har gjort underarbetet bra eller inte.

Och så står det en köttgryta på spisen, en egen påhittad köttgryta, ska bli kul å se om det blir gott;)

Och nu så får jag blodsockerfall och är jätte skakig i händer och ben, så det blir att ta sig ett mellanmål...



Lugn lördag

Idag har det varit lugnt, vi var till karlstad en sväng och lämnade in playstationet (igen) på lagning. Jag köpte mig lite schampo och balsam, och ett hudfärgat läppstift från Make up store.
Sen när vi kom hem tog vi med Lexi till Grytsjön och gick på isen, då fick hon riktigt stor yta att springa på, så roligt å se henne så glad;)
Och sen så har vi kollat på en film som heter The Reef, den var väl hyffsad. Och nu är vi så sletna så det blir nog sängen;)

God natt på er

(går tydligen inte att ladda upp någon bild på bloggen just nu:S)

Nagelprodukter

Igår fick jag hem nagelprodukterna som jag beställt:D
Jag kommer göra akryl naglar istället, har ju akrylpulver redan och lite sånt. Men beställde hem en doftlös akrylvätska så det luktar inget, kanon:D
Så jag har provat lite på mig själv;)
På bilden nedan så har jag gjort akrylförlängning på lillfingret, haft på lite rosa och turkost glitter, syns knappt på bilden, och på resterande naglar har jag gjort glasfiberförstärkning. Naglarna är jätte hårda nu, nu kan jag använda dem igen:D

Och nu så vill jag ju ha frivilliga som jag får träna på, säg till mig så kan vi ju fixa nån tid som vi kommer överens om:) Och det tar typ 2 timmar på en vanligt salong, så räkna med lite längre tid för mig;) hehe


Bild också!

Igår lade jag ju upp ett inlägg där jag visade att mitt hår börjat fått längd, här kommer en bild också! Så här långt hår har jag inte haft "själv" på säkert 5 år!

Thailandresan dag 8




Vårat rum





Planerar:)

Jag och Lotta har kommit på en jätte bra idé på salongen:D
Nästa fredag ska vi ha "härliga fredagen", det passar utmärkt för då är det ju löning också. Så då ska vi ha massa erbjudanden på behandlingar. Och vi tänkte boka in så många som möjligt, och hålla på ända in på kvällen!;)
Och så ska vi ju bjuda på något gott också, vi har inte riktigt kommit på vad ännu, men kanske lite vin och några goda ostar och sånt:) Gud så mysigt:D
Så det ska vi annonsera ut, tror många kommer bli intresserade;)

Och en till rolig sak! Vi ska ju ut och jobba på lite olika boenden i Karlskoga också, och redan så har vi två dagar inbokade på ett boende nästa vecka, då blir det full rulle. Känns bra att åka ut på boenden, de blir så glada:) Då blir jag glad;)

Vi har huuur mycket idéer som helst! Hehe, så därför tror jag att vi kommer sticka ut lite med våran salong, och jag vill att vi ska sticka ut lite också. Jag vill vara den där salongen som alltid kan erbjuda något extra för varje individ, så alla känner sig unika:) Och att vi har lite "roligare" erbjudanden än de flesta salonger.
Ännu en BRA grej med att ha eget:D

Någon läsare här som har några förslag, vad just ni saknar att frisörer har/gör, säg gärna till:)

Lexi vill genom kattluckan;)

Haha, hittade en filmsnutt där Lexi har huvudet i kattluckan, hon står nere i källartrappan och vill komma in till oss^^

Videoinlägg!

Här kommer ett litet videoinlägg:)

Utfyllnad med löshår

Idag hade jag en kund som ville ha lite tjockare hår på sidorna. Och när vi väl satte i slingorna så bestämde vi oss för att det skulle öka framåt, då fick hon även känslan av att det är längre.
Vi satte i 23 slingor, och priset för det är 1150:- men nu har vi ju rabatt på hårförlängningar så hon behövde bara betala 920:-
Håret sitter i ca 2-6 månader.



Och efter...

Lycklig

Det känns som att jag tjatar, men tror inte jag har gjort det i bloggen tillräckligt hehe, så jag måste bara få ur mig detta till er alla:)
Att starta egen salong är det bästa jag gjort, hur det kommer gå i framtiden vet man aldrig med något, men även om det inte skulle gå bra så kommer jag aldrig ångra detta.
Varje kväll när jag åker hem från jobbet längtar jag tills jag ska tillbaka till jobbet, nu i helgen hade jag sååå tråkigt, ville faktiskt att det skulle bli måndag! Jag som hatade måndagar förut...
Förut tvekade jag till och med på om jag ville vara frisör, jag mådde jätte dåligt varje söndag, hade ångest över att helgen var över. Jag minns en dag när jag råkade hälla kokande vatten över tummen, jag tänkte faktiskt "hoppas det blir allvarligt så jag slipper jobba" Det är ju SJUKT! Så ska det inte vara!
Jag var jätte irriterad på kvällarna när jag kom hem, minsta lilla fick jag utbrott över.
Men nu mår jag sååå mycket bättre, jag älskar mitt yrke, jag älskar alla mina kunder, jag älskar att jag är glad!

Vill pusha alla er som inte trivs i era yrken/arbetsplatser, ta steget att göra det ni verkligen vill! Ibland får man strunta i riskerna. Det viktigaste är egentligen att man själv mår bra!
Jag har tagit en stor risk, jag böt bort ett erbjudande om heltidsjobb mot en risk att vara utan jobb...
men jag kommer aldrig att ångra mig!

Neulash!

Har precis beställt en Neulash nu, hoppas verkligen det funkar;)
Tänker visa er före och efter bilder så får ni se också om det funkar. Men det tar ungefär 1 mån innan man ser resultat...
Den går att beställa på Neulash.se.

Skrattar ihjäl mig!

HAHA!
Tobbe har redan hunnit somna, men jag sitter här vid datorn och kollar på gamla bilder. Hittade  bilder från i somras då Tobbe var så himla full en dag, och jag skrattar så tårarna sprutar! Haha, fy fan va roliga de är;)
Tror dock inte jag får publicera dem här, men ska fråga honom imorgon;)
HAHA!

Annars idag så spelade vi minigolf, det var med Tobbes familj, och jag vann! Har jag aldrig gjort förut, så jag vann över 9 personer, inte dåligt;)
Sen så bjöd jag Tobbe på kinamat och vi har kollat på "Hämnden" Den dög men var lite seg..
Nu ska jag gå och tvätta av mig sminket, helt svart runt ögonen, haha;)

Kycklinglåda

Har en kycklinglåda i ugnen nu, det blev inge kinamat idag. Men imorgon ska vi ta myskvällen istället:) Idag blir det att kanske gå iväg till Stoffe och ta nån grogg, där resten av killgänget sitter.. hehe.

Åh trött jag blir på att folk inte kan betala ut pengar! Vet dem inte hur man gör eller? Jag stämplade ju i 11 veckor, men har bara fått betalt för 3 veckor!!!! Är skit irriterad på A-kassan! Har försökt ringt till dem men får bara höra att det är många som ringer så jag ska pröva senare, så lägger dem på luren! Jag får inte stå i kö eller nåt. Det är ju ett bra sätt att undvika konflikter.... Så jag får ta å skicka mejl istället.
Jaja, orkar inte skriva om all negativ skit nu;) så ha en bra fredagskväll!

Kom på att ja glömt å lägga upp fler dagar från Thailandresan, men det kommer;)

Måste DISSA!

Jag måste bara DISSA vuxna människor som beter sig som om de vore 14 år! Det är så himla patetiskt... väx upp, det skulle ha skett för lääääääänge lääääääääänge sen...

Det ska bli skönt med helg nu iallafall:) Tänker inte jobba denna helg;) Får se vad det blir.
Kanske ska bjuda Tobbe på kinamat ikväll, och kanske hyra någon film och bara mysa:) Vi ser inte varandra så mycket under veckorna:(

Bjuder på en kärleksbild på mig å älskling:)



Fixat i salongen

Igår satte jag upp dessa på den tomma väggen i salongen, då blev det lite roligare:)
Och så är fondväggen helt klar nu på den nedersta bilden.



Hårförlängning

Idag har jag haft en hårförlängningskund. Det blev jätte bra!
Vi använde oss av keratinwax, det sitter kvar ungefär 2-6 månader beroende på skötsel.
Vi satte i ca 70 slingor, och priset blev 4500:- då ingår löshåret, tvättning och klippning.

Före:


Efter:

Fråga får svar.

Hejsan, jag hade blivit superduper glad för svar :)
Just nu har jag svart under hår och röd aktigt överhår, . Och jag vill få det ljusare men vill inte gå till frisören, så jag undrar kan man göra ngt hemma för att få de ljusare?<3

SVAR:
Att göra det hemma är inget jag rekommenderar, men det är ju upp till var och en, men var väääldigt försiktig bara!;)
För att få färgen att släppa lite så kan man sitta länge med inpackning ofta, inpackning kan dra ur färgen lite grann.
Men om du vill bleka det ljusare, så köp en blekning i affären, viktigt är att du läser innehållsförteckningen och ser så att det står: blonderingpulver, det ska alltså vara ett pulver som du blandar med creme, inte två olika cremer med varann.
Det svåraste är att få bort det svarta, men det svåra med det röda är att få det till en snygg färg. Det kan bli rosa... I vilket fall så kommer håret bli väldigt guldigt, om inte oranget.
Så om jag vore du, så skulle jag börja med att lägga blekningen på det svarta, och när det har ljusat upp det lite, så skulle jag lägga på resten sen, alltså hela håret. Och sen bleka håret så länge man vågar, detta är problemet, du kanske inte kan se riktigt hur mycket håret tål. Men var med och dra lite i topparna på håret, om det börjar bli lite "gummi" aktigt så avbryt genast!
Iallafall, när du blekt ner håret lite, så skulle jag lägga på en ljusbrun färg på allt, för att få en fin färg, inte oranget längre;) Sen skulle jag låta håret vila i några veckor, för att sedan göra lite slingor om du vill bli ljusare.
Som sagt, rekommenderar att inte göra det hemma, men det är ditt ansvar:) Och om du gör det hemma, lycka till och var jätte försiktig:)

Gelé naglar

Sitter och tittar på olika sidor här på internet där man kan köpa Gelékit, har ju tänkt att börja göra gelé naglar.
Kollar också på försärkning av silke eller glasfiber.
Om jag nu köper hem något kit, har jag några frivilliga som jag får träna på????:)

Startkit Gele Profi + Elfil 2000

Fråga får svar.

Hej,
jag undrar om man kan se innan man färgar håret om man kommer passa i det. Kankske en dum fråga men min kompis säger att färgen skall passa ihop med ens ögon, är det så? (vill färga det violett)

Mycket tacksam för svar /Wobi

SVAR:
Visst kan man det, men då ska man ju ha ett hår som är i den färgen man vill vara och lägga mot ansiktet, vid ögonen. Finns det någon "snäll" ;) frisör nära dig så kan du ju fråga om de bara kan lägga den färgen mot ansiktet för att se hur det ser ut.
Eller så photoshopar du en bild och ser hur det blir:)

Bilder på salongen.

Här kommer lite bilder på salongen, det är dock inte riktigt klart här inne, men ni får kika lite på hur det ser ut just nu:)

Vi har 4 platser, och denna är min:D








Fråga får svar.

jag har ganska korta ögonfransar,har du tips på vad jag kan göra för att de ska bli längre eller får de att se längre ut? tacksam för svar! :) <3
 

var köpte du Fiberwig? Det sägs att den bara finns att köpa i Tahiland stämmer det? :(

SVAR:
Det finns ju ett serum man kan använda, den sägs ge väldigt långa ögonfransar efter några veckors användande, dock är den väldigt dyr, tror den ligger på en tusing. Annars är det väl lösögonfransar som gäller;)

Fiberwigen finns att köpa i de flesta sminkbutikerna, typ Kicks, H&M m.m.:) Den är lite svår att få längre fransar av tills man lärt sig hur man gör;) På toppen av borsten samlas det svarta fibrer, lägg dem på ögonfransarna, en fiber på en ögonfrans så den blir längre. Sen när det torkar så målar man på som vanligt med mascaran:) Man får doppa den flera gånger för att få upp mer fibrer.

Ingen lunch

Igår jobbade jag 9,5 timme i sträck, utan någon lunch! Hehe, var riktigt mycket å göra igår, som tur var fick jag lite mat av Ida och hon var så snäll så hon åkte och släppte ut Lexi.

Nu strax ska jag ta mig lite lunch, sen ska jag försöka göra Ida S ljusare brun än vad hon är nu.

Och imorgon kväll ska jag och Lotta ha lite egen hårvård;) Behöver färga min utväxt, ska nog sätta i löshår på sidan där jag har kort hår snart också, till veckan tror jag. Känner att jag måste ändra lite på mig, och det har ju växt ut till en "jobbig" längd på sidan nu.
Lägger in lite bilder på salongen senare idag, om jag kommer ihåg att ta med mig kamerasladden;)

Fråga får svar.

Jag får ganska lätt fett hår och vill gärna få det lite torrare, tycker mycket mer om att göra frisyrer då.
tack på förhand !

SVAR:
Använd ett puder, det är en jätte bra stylingprodukt, den tar även bort fett och det blir att kännas strävt så det är väldigt lätt att forma håret:)
Min favorit är Maria Nilas Power Powder.

Sen kan man också använda torrschampo, det är en spray som man sprayar i håret istället för att tvätta håret, och det tar bort den feta känslan och man får volym:)

Thailandresan dag 7


solbränd i ögat med elle?? haha

Fråga får svar.

Heeej!
Jag skulle vilja veta vart man kan köpa riktigt bra äkta löshår. Äkta europeiskt hår, till ett bra pris. Happyhair tycker jag har ett helt okej hår, men skulle vilja prova något nytt:) Har du provat Rapunzel of swedens europeiska hår? Tacksam för svar!
MVH Linnea

SVAR:
Hej!:D
Jag har faktiskt inte provat hår från Rapunzel of sweden, men jag har hört att det ska vara väldigt bra där! Jag har bara köpt hår från TajMahal för några år sen, och då tyckte jag att det var bra hår. Vill du ha det bästa kan du ju be frisören beställa hem åt dig, men då blir det ofta lite dyrare också, dels är ju det "bästa" håret dyrare och sen tar säkert frisören ut lite vinst också;)
Men jag tycker absolut att du kan beställa ifrån Rapunzel of sweden, de har bra rykte:)

Fråga får svar.

en liten fråga!
vad kostar det att tona håret hos friösren, ungefär?
vill gå från mörkbrunt till ljusbrunt/mörkblondt.
Jag vill absolut inte göra det hemma! om det ens går ;)

SVAR:
Alla frisörer tar ju olika priser, som t.ex en klippning, då kan priserna variera från 100 till 1000!
Men du vill gå från mörkbrunt till ljusbrunt/mörkblondt. Då måste man ju först göra en avfärgning och sedan färga in det i den nyans du vill ha. Detta tar då 2 steg, och så beror priset på hur mycket hår du har. Men om vi säger att du har halvlångt hår, så kanske priset landar mellan 800 till 1500. Det finns säkert salonger som tar ännu dyrare;) hehe.
Men om du är mörkbrun i dig själv och har inte färgat ditt hår, utan att det är helt naturligt, då kan man göra en ljusarefärgning, och då kanske priset hamnar mellan 600 till 1000.
Att göra det hemma är inget jag rekommenderar, man måste veta hur mycket man ska ljusa upp håret för att sedan kunna färga in det igen i den bra färg, och man kanske måste använda olika styrkor på avfärgningen ifall du har ojämna skiftningar i håret.

Hoppas du är nöjd med svaret:)

Ny kategori!

Ska öppna en ny kategori strax, som blir att heta "Salongen", och där kommer jag att visa bilder på salongen, på kundresultat och lite erbjudanden som vi kommer ha. Ja allt som har med salongen att göra:)


Idag var det första dagen på salongen, och jag hade 6 kunder idag:) Helt okej för att vara första dagen;) Veckan är snart fullbokad också, sååå roligt:D
Nästan som man är nykär, tycker det är så himla roligt på jobbet nu, I´m lovin it;)

Fick jätte fina blommor idag också, tänkte jag ska lägga upp och visa er imorgon:)

Kontakta mig!
Namn:
Epost:
Ämne:
Meddelande:










RSS 2.0