Torsdag

Gött att det är fredag imorgon:) blir väl jobb 9.30- ca 18.00, min tur å städa. Men andra veckan i juni går jag ner på halvtid, och tänker jobba så tills jag går hem. Oooom det nu blir så;) kommer ha hur mycket som helst å göra, alla kunder vill ju hinna fixa sig innan jag går hem, å ja vet ju hur jag är, har svårt å säga nej. Så blir säkert inte halvtid, hehe. Men ska försöka lyssna på kroppen iallafall:)
Känner av lite i ryggen nu, kvällarna är värst. Och så får jag värmevallningar som om jag vore i klimakteriet! Haha. Så det är Inge roligt å stå å svettas som en gris å knappt få luft när man har kunder, och de tycker inte alls att det är så varmt som jag, hehe. Får nog köpa en fläkt;)

Har kollat på programmet "jag visste inte att jag var gravid" några ggr. Det handlar alltså om kvinnor som helt ovetandes föder barn helt plötsligt:/ förstår verkligen inte hur de kan ha missat att de var gravida, de måste ju känt fosterrörelserna! Vet att det är olika för alla men alla foster rör sig ju. Min är helt galen där inne, nu känns det som den är vaken hela tiden;) barnmorskan sa på fu att den dagsrytmen de har i magen har de troligtvis när de kommer ut oxå. Men hon kan inte mena denna period, för då kommer inte min sova mer än kanske en kvart åt gången, hehe;)
Nu blir det att gå och lägga sig, har precis förberett löshår till en kund imorgon, så nu får det va slutjobbat för idag;)
Naglarna jag gjorde på en kund idag:

V.29

Då går man in i vecka 29:)
Igår var det kontroll hos barnmorskan igen, denna gången va pulsen lägre, låg runt 138-142, så visade mer en pojk denna gång, vill så gärna veta vad du är för en lillen!! Orkar knappt vänta längre;)
Låg fortfarande på gröna kurvan:)
Sen var det del 2 av föräldrautbildningen, gick igenom förlossning och smärtlindring. Intressant:)
Fick se en förlossningsfilm oxå, var 2 kvinnor man fick följa. De visade ju alltså 2 helt okomplicerade förlossningar med coollugna mammor, så av filmen kände man "ja men det där klarar jag allt". Men de vill väl inte skrämma upp en;) bara att hoppas att min blir lika "lätt" som de som de visade.
Barnmorskan skickade iväg en remiss oxå så får vi se om jag får bli röntgad, får jag inte bli röntgad kommer jag bli asförbannad! Vill ju inte riskera att min bebis ska bli handikappad eller få hjärnskador vid förlossningen bara för att de sket i å ta röntgen å se om jag verkligen kan föda. Så som det hände för min storebror:( kommer begära röntgen annars!

Just ja, barnmorskan kände hur bebis låg i magen oxå, i 2 veckor har den ju försökt gräva sig ur livmodern vid vänster ljumske/sida känns det som;) och den ligger troligtvis med huvudet neråt, ryggen på min högra sida och rumpan upp under mitt högra revben. Och då blir det att sen sparkar och slåss på vänstra sidan. Mysunge! Längtar tills jag får din hand runt mitt finger, får pussa dig under foten å smeka din Goa babyrumpa! Hihi;)

V.28

Idag är jag i vecka 28 da:) ca 12 veckor kvaaar:D
Mår fortfarande bra, kan få lite "mensvärk" efter jag gått mina 4 km promenader, kanske det som kallas sammandragningar? Men det är inget som gör ont direkt.
På jobbet går det bra, jag gillar faktiskt att stå mer än att sitta, för det blir så trångt och obehagligt vid revbenen när jag sitter. Bebisen brukar ligga lite snett på tvären, den sparkar mig på revbenen på min högra sida, och buffar lite med armarna längst ner på min vänstra sida;) ofta gör bebisen detta samtidigt, så hela magen skvalpar. Ibland verkar den ha disco i magen;) hehe.

Vi va ju på föräldrautbildning i måndags, vi ska träffas 2 ggr till, sen är det en amningskurs och ett studiebesök på bb oxå.
Föräldrautb. Verkar väldigt bra, i måndags gick vi igenom första tiden hemma, lite om amning, och så lärde vi känna varann lite. Vi är 4 par som går.
Tyckte det va himla bra att de gick igenom hur man kan känna sig efter förlossningen. Vi mammor har ju en väldig press på oss, vi ska ju va som allra lyckligast när man fått en bebis och allt ska rulla på med amning å grejer. Men de sa det att alla känslor är normala, speciellt med det första barnet.
Som jag ser mig själv nu tror ju jag oxå att jag kommer vara överlycklig när jag får min bebis:) men man vet ju aldrig hur psyket blir efter den stora chocken, det är ju inget man kan kontrollera, så känns bra att veta att det är normalt att kanske inte få de här lyckokänslorna på en gång, OM det nu skulle bli så, vilket jag inte tror men you never know. Det är okej att sörja det liv man lämnar bakom sig å aldrig får tillbaka.
Så som sagt, bra att vi gick igenom det, för då känns det som pressen går ner lite faktiskt:)
Nästa vecka ska vi gå igenom förlossning och kolla på en förlossningsfilm, får vi se om jag blir jätterädd inför förlossningen da;) hehe.
Och på tisda ska jag på kontroll igen å få höra bebbens hjärta igen!:D sjukt att man kan älska en liten person som inte "finns" än;) längtar så efter dig! <3

Delad mage

Mina magmuskler har redan delat sig typ 5 cm, verkar som att det då är svårare att använda de små magmusklerna jag har kvar^^ kanske blir så när de delar sig. Har skitsvårt å komma upp ur soffan, känner mig jätte svag hehe;) och magen ser skitskum ut när jag spänner den, haha. Sånt man inte tänkt på innan man blev gravid;)
Hoppas musklerna går ihop ordentligt igen sen så man slipper få gravidmage även efter graviditeten sen;) får väl se hur det blir.
Annars idag hade jag 2 nagelkunder, slutade kl 2, åkte hem å slängde i mig mat, va så jädrans hungrig;) har städat, dammsugit och hängt upp lite tvätt. Väntar nu på att tobbe ska komma hem med maten så man kan börja tillaga den:)

Helgen

Har ju varit ledig sen i torsdags, jätteskönt:)
Tobbe började bygga en altan på framsidan på onsdagskvällen, hela torsdagen grejade vi med den, och i fredags blev den klar. Så jävla nöjd! Sol från typ 1 tills solen går ner, och mot husväggen blir det lä. Så i fredags kändes det som sommar när vi satt där:) vi invigde altanen då, Lena fixade mig fin i håret och vi bjöd på grillat:)
Idag var vi till mormor i Hällefors å hälsade på, fick en vagga hon köpt åt oss, så den ska jag måla om å göra fin;)
Och så bokade vi ju in semestern i fredags oxå! Den 15 juni åker jag tobbe Lena å kribbe till Gotland!:D har bokat boende i Visby, tar med oss bilen oxå;) åker hem den 20 igen. Längtar redan!

Mammakläder

Gick in på H&M idag, och de hade rea på mammakläder:D köpte mig ett par vinröda byxor för 200:-, ett par jeans för 100:-, 2 st "bellybelt" för 30:-, och ett par mjukisbyxor i trekvart för 149:-. Riktiga kap;) till "sommarn" klipper jag väl av nån av byxorna till shorts tänkte ja;)

Fredag:)

Åh älskar fredagar:)
Jobbade halv 10 till halv 5 idag, hade 3 klp, en folieslingning med klp och en löshårskund, så va en rolig dag:) glömde dock ta före å efter bild på löshåret:( men det blev jättebra:)
Nu har jag käkat kebabtallrik;) har bytt om till bekväma kläder, adidasbyxor, skön sportbh och en t-shirt av tobbe, så nu ligger jag å myser under filten med lexi här i soffan. Skönt å bara slappa;)
Helgen blir nog lugn, har inget inplanerat, kan va gött det med;)
Denna vecka har humöret varit på topp hela tiden! Kännt mig så drömmande å lycklig;) hihi.
Och så räknade jag ut att det är 11 arbetsveckor kvar tills jag tänkt gå hem, om jag mår bra så länge. 1 veckas semester ska jag ha i juni så då blir det ju 10 veckor kom jag precis på;) kommer gå jättefort:D

Kontakta mig!
Namn:
Epost:
Ämne:
Meddelande:


RSS 2.0