Fråga!

FRÅGA!

Hej, jag har några frågor och skulle vara väldigt glad om jag skulle kunna få några svar :)

1. Är det bra eller dåligt för håret att schamponera håret två gånger när man duschar?
2. Hur ofta borde man klippa sig?
3. Hur ofta kan man ta hårinpackningar?
4. Hur vet man att man har sköljt klart håret ifrån balsam?
5. Hur ser man hur mycket av håret som är slitet?

Skulle också säga att du har en väldigt intressant och fin blogg. Kram

SVAR:

1. Det är bra för håret, för under den första schamponeringen tar du bort att smuts och stylingrester som du har i håret, och under den andra schamponeringen uppfyller schampot dess syfte, till exempel volymschampo.

2. Det beror på vilken frisyr du har och hur mycket det slits. Ska du bevara en frisyr brukar man säga att man klipper sig mellan 5-6 veckor. Har du långt hår och kanske inte bryr dig om längden eller om du spara så kan det vara bra att klippa sig var tredje månad för att hålla det fräscht.

3. Ungefär 1-2 ggr i veckan är bra, om du inte har färgat hår, för då kan inpackningen dra ur färgen, då kanske det är bättre med varannan vecka om man inte måste använda hårinpackning för att håret är såpass törstigt.

4. Massera noga när du sköljer ur, och dra fingrarna genom längdena, så är det nästna säkert att du fått ur det mesta, sen gör det inte så himla mycket om man missar lite med att skölja ur allt balsam, om man inte lätt får fett hår vill säga. På sommaren när håret lätt blir torrt av solen brukar jag dra i lite balsam eller inpackning i längderna när håret är torrt, det kan behövas ibland:)

5. Om du håller i håret och har kammat det slätt, så ser man ganska lätt var det slitna börjar, det är ju lite mer frissigt och finns klyvna toppar där. Man kan också känna om man kammar med en tät kam var det tar i i topparna.

Ni får gärna fortsätta ställa frågor, jag svarar på allt, tycker det är jätte kul att kunna hjälpa er!



Kommentarer
frida

åh, tack så mycket för alla svaren :)

2010-04-22 @ 23:10:44


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Kontakta mig!
Namn:
Epost:
Ämne:
Meddelande:










RSS 2.0