Kycklinggryta med smak från Afrika.

Precis gjort mat, vi provade ett nytt recept idag, Kycklinggryta med smak från Afrika!



Resultatet:



Det blev jättegott!
Receptet:

Till 4 personer:
ca 500 g kycklingfilé
1 gul lök
1 eller 2 vitlöksklyftor
3-4 morötter
2-3 potatisar
1 liten purjo
1 paprika
1 mild röd spanskpepparfrukt (jag använde ingen)
3 msk olivolja
3 msk tomatpuré
1 hönsbuljongtärning
vatten
5 svartpepparkorn
2 lagerblad
1 bukett persilja/fryst persilja
salt
peppar

1. Skär kycklingen i bitar. Skala och hacka löck och vitlöken (eller pressa). Skala och skär morötterna och potatisen i skivor. Ansa, skölj och skiva prujon. Dela, kärna ur och skär paprikan och epparfrukten i bitar.

2. Bryn kycklingen i oljan i en stor panna ca 10 minuter. Tillsätt lök, vitlök, morot, potatis, purjo, paprika och pepparfrukt och fräs ca 5 minuter, rör om då och då.

3. Tillsätt tomatpuré och smulad buljongtärning, rör om så allt blandas. Häll på vatten så att det nästan täcker. Lägg i svartpepparkorn, lagerblad och pirsilja. Koka upp och låt koka på ganska stark värme utan lock i ca 30 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Kontakta mig!
Namn:
Epost:
Ämne:
Meddelande:










RSS 2.0