Kycklinggryta med smak från Afrika.
Precis gjort mat, vi provade ett nytt recept idag, Kycklinggryta med smak från Afrika!
Resultatet:
Det blev jättegott!
Receptet:
Till 4 personer:
ca 500 g kycklingfilé
1 gul lök
1 eller 2 vitlöksklyftor
3-4 morötter
2-3 potatisar
1 liten purjo
1 paprika
1 mild röd spanskpepparfrukt (jag använde ingen)
3 msk olivolja
3 msk tomatpuré
1 hönsbuljongtärning
vatten
5 svartpepparkorn
2 lagerblad
1 bukett persilja/fryst persilja
salt
peppar
1. Skär kycklingen i bitar. Skala och hacka löck och vitlöken (eller pressa). Skala och skär morötterna och potatisen i skivor. Ansa, skölj och skiva prujon. Dela, kärna ur och skär paprikan och epparfrukten i bitar.
2. Bryn kycklingen i oljan i en stor panna ca 10 minuter. Tillsätt lök, vitlök, morot, potatis, purjo, paprika och pepparfrukt och fräs ca 5 minuter, rör om då och då.
3. Tillsätt tomatpuré och smulad buljongtärning, rör om så allt blandas. Häll på vatten så att det nästan täcker. Lägg i svartpepparkorn, lagerblad och pirsilja. Koka upp och låt koka på ganska stark värme utan lock i ca 30 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja.

